用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 DGJS 2nd Interview Letter
go

DGJS 2nd Interview Letter [複製鏈接]

醒目開學勳章

不如說一下什麼時間都收唔到就代表game over,不用抱住希望到12月份啦

原帖由 mimame 於 10-10-25 12:34 發表
Anyone got it already?

I think they will send out by this week?

THANKS

醒目開學勳章

學校面試後給的紙上只說了成績會在12月份公布
所以收唔到second interview的信,應該在12月份才會收到reject letter
以上是我估計的

原帖由 cutekiddy 於 10-10-25 13:12 發表
係咪11月1日之前會收到2nd in 或 rejection letter?

醒目開學勳章

我囡囡面試是由我妻子入去的,她是不會問東西的人
我只根據面試後拿出來的文件,上面沒有說有second interview,不過上來BK咁耐, 一早肯定有
而睇到的紙上面說成績是12月份
照書說而已
使唔使BOLD咁大隻字

原帖由 YUWEI 於 10-10-25 15:35 發表
o個日面試時已經有家長問校方,係唔係有2in,
學校話今次都係有2in,係11月1日之前就會收到信,
有冇2in都會都收到.

醒目開學勳章

剛確認有人收到second interview的信啦
大家去查一下信箱吧

原帖由 Blessings 於 10-10-26 11:39 發表
Is your princess study at GH?
I agree to the statement "等待是十分痛苦的", I hope to receive results as soon as possible, no matter it's accepted or rejected. My kid keeps asking me which primary sch ...

醒目開學勳章

恭喜妹妹
我看了妹妹的second interview letter,即係second interview是否夫婦一起去啊, 因為我見上面寫住"parent (s)"
另外,妹妹一定得的,聽聞DGJS喜歡全職媽媽的,你已經幫妹妹加分啦
不知我的馬騮囡如何,我想機會不大

P.S. 妹妹我就知是用什麼語言面試,但有沒有其他收到信入second interview的報下料,first interview是用中定英

原帖由 silvia_ng 於 10-10-26 15:09 發表

如果你見過自己兩個小朋友手拖手返學, 哥哥先送妹妹到課室, 再KISS妹妹之後才走, 你就會好想佢地繼續日日手拖手返學, 真係好SWEET架!
至於放棄邊間, 其實而家TSL都未公佈入2ND IN, 可能佢會唔收呀妹呢。當然, 要放 ...

醒目開學勳章

Is possible? HK post office 好有效率的
如果是其他國家就有可能

原帖由 mimame 於 10-10-26 20:34 發表
The date-chop was 25/10, maybe the letter will arrive tomorrow !

Good luck everyone !!
‹ 上一主題|下一主題