用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2010/11 小一家長交流吓
樓主: kidder
go

2010/11 小一家長交流吓 [複製鏈接]

回復 19# kidder 的帖子

亞囝話昨天派完睇完卷就收回, 唔再派發啦! 咁怎知道佢有咩係唔識架? 有冇其他年級幫忙解答?

回復 4# birdto 的帖子

你個仔做功課時專心嗎? 我個仔都是P1。我覺得無可能要做2-3個鐘。阿仔每日30-45分鐘完成所有功課連執書包。他說校長叫他們set timer,1小時內一定要完成所有功課。

因為我個仔d 字太難睇, 好似u=v=r, 4=9=1 成日俾老師話, 所以花好多時間要佢寫好d, 昨晚得3樣功課都做左2hr.  如果字體工整就會做得快好多.

回復 1# birdto 的帖子

I see!  Add oil!

請問下學期考完試係咪日日照返足學到7月中?

或是有得放早?

課外活動

請問那些課外活動是學校挑選及資助學生參加的?

醒目開學勳章

原帖由 kidder 於 11-5-19 20:58 發表
請問下學期考完試係咪日日照返足學到7月中?

或是有得放早?

http://www.sjps.edu.hk/notice/1112announecment/school_calendar_2011-12.pdf
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

回覆:birdto 的帖子

‹ 上一主題|下一主題