用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人打算排通宵呢?保良局譚區陽少芳紀念幼稚園 ...
go

有冇人打算排通宵呢?保良局譚區陽少芳紀念幼稚園 [複製鏈接]

保良局譚區陽少芳紀念幼稚園(黃埔花園)
有冇人打算去排通宵呢?
   0    0    0    0
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

有無咁誇, KV SC PC SPK 都無咁誇, 你估係 CCKG, 實入男女拔小,

原帖由 hannah616 於 10-10-31 18:40 發表
保良局譚區陽少芳紀念幼稚園(黃埔花園)
有冇人打算去排通宵呢?

醒目開學勳章

醒目開學勳章

唔會

聽聞以前可以直上陳守仁,但係而家既機率低左.

this is school really good???

原帖由 sharon26788 於 10-11-1 00:29 發表
唔會

聽聞以前可以直上陳守仁,但係而家既機率低左.

跟本冇直上呢回事
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

Btw, 乜舊年有人通宵排隊?
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

of course not.

原帖由 爸爸超人 於 10-10-31 22:59 發表
有無咁誇, KV SC PC SPK 都無咁誇, 你估係 CCKG, 實入男女拔小,

其實有d比較唔出名的學校反而有家長排通宵, 好似藍田佛教金麗, 年年都有人排通宵. 我早2年見到人訓街, 都好似你咁惗, 有無咁誇?
惗真d, 其實反映學校的安排不好, 不懂體諒家長 (故意制造人龍). 係咁既學校成長, 真係好嗎?
只是有感而發, 只屬個人意見, 亦與保良局譚區陽少芳無關, 因我對此校毫無認識.

原帖由 sundae525 於 10-11-1 11:34 發表

其實有d比較唔出名的學校反而有家長排通宵, 好似藍田佛教金麗, 年年都有人排通宵. 我早2年見到人訓街, 都好似你咁惗, 有無咁誇?
惗真d, 其實反映學校的安排不好, 不懂體諒家長 (故意制造人龍). 係咁既學校成長, 真 ...

第一次聽報名kinders要訓街

其實真係要通宵排!因為十時半已經通知無哂上午班報名表了,但係仲有很長的人龍!!!

原帖由 brrbaby2007 於 10-11-1 12:11 發表

第一次聽報名kinders要訓街

唔係呀, 上星期上水鳳溪都有人排隊瞓街啦, 新聞有報導呀~~!!

都唔止呢間啦,仲有d都係咁,因為我個朋友就真係由晚上7點幾排到第二朝,佢話當晚去到10點幾已經開始打蛇餅,佢7點幾到都已經係排第6咋,我聽見佢咁都嬲爆啦,真係使唔使咁玩d家長呀,真係唔係個個咁得閒呀,只係攞表,都唔代表一定收,所以,我的態度係,要我排隊攞表的,sorry囉,我冇咁既資格讀貴校啦!!!!!!!!

原帖由 rain621 於 10-11-1 14:35 發表

唔係呀, 上星期上水鳳溪都有人排隊瞓街啦, 新聞有報導呀~~!!

呢d學校好好架?我乜都唔識名都未聽過

年年都有人通宵排隊, 你SEARCH下你們就知, 可能你們沒有留意.

呢間學校因為係全英文學校, 但又有學卷, 所以有一定程度吸引力.

我老公今朝早4-5點去到, 已經排了80幾90人, 不過好多人都係放張椅子係到, 都唔係真係排, 好唔公平.

到9點半佢先攞到報名表, 但佢話仲有幾倍人係到排隊.....

原帖由 rain621 於 10-11-1 14:48 發表
年年都有人通宵排隊, 你SEARCH下你們就知, 可能你們沒有留意.

呢間學校因為係全英文學校, 但又有學卷, 所以有一定程度吸引力.

我老公今朝早4-5點去到, 已經排了80幾90人, 不過好多人都係放張椅子係到, 都唔係真係 ...

o甘間學校又好似幾唔錯,o甘樣排隊可唔可以投訴阻街等警察掉晒佢

原帖由 dolphinmama 於 10-11-1 14:36 發表
都唔止呢間啦,仲有d都係咁,因為我個朋友就真係由晚上7點幾排到第二朝,佢話當晚去到10點幾已經開始打蛇餅,佢7點幾到都已經係排第6咋,我聽見佢咁都嬲爆啦,真係使唔使咁玩d家長呀,真係唔係個個咁得閒呀,只係攞表,都唔代 ...

嗯, 而家資訊咁發達, 點解唔做好d方便家長喎, 我報0左0既K全部都可以晌website下載表格, 要親身去拎表0既我都唔報哩, 要返工0架嘛, 邊得咁多時間

呢間學校每年都有好多人排隊攞表,不過今年特別誇張,可能08年出生率高卦!

保良局學校不嬲都好多人鍾意架啦,呢架仲要個校舍又大又新啲,所以又多啲人爭囉。我覺得排隊都係出於自願性質,又唔太關學校既安排。其實我諗佢地都已經盡量安排,例如如果家長唔介意報下午班既,可以較早前以郵寄方式攞表,都係唔使排隊。

我就要係度多謝我老爺奶奶同姐姐,佢地都輪流由今朝4點幾開始幫亞仔排攞表,佢地都有問使唔使昨晚就排,但係我就一定唔要,排通宵真係太辛苦嘞!如果今朝咁早都攞唔到,即係亞仔同呢間學校無緣啦。

原帖由 kittyyau 於 10-11-1 15:16 發表
呢間學校每年都有好多人排隊攞表,不過今年特別誇張,可能08年出生率高卦!

保良局學校不嬲都好多人鍾意架啦,呢架仲要個校舍又大又新啲,所以又多啲人爭囉。我覺得排隊都係出於自願性質,又唔太關學校既安排。其實我諗佢地都已 ...

你就好啦, 你幾個人輪流排, 我C6一個人排隊咋, 我又大肚未能幫佢排....

純粹好奇, 想知道 li 間幼稚園有咩吸引力可以令到咁多家長排通宵, check 完佢地考小一的成績後, 覺得唔係特別標青, 實在唔直得排得咁辛苦.
‹ 上一主題|下一主題