用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 大琴行學琴問題
go

大琴行學琴問題 [複製鏈接]

請假後想補堂,老師d教琴時間一個接一個,要等有其他人請假,先可以係同日或之前一日補堂(因為老師只教2日),仲會叫你連上1個鐘,因為前一節個學生請假,但4歲初學根本集中唔到咁耐.  唔想連續咁上,欠左d堂又唔可以係下個月學費扣番...
請問係咪間間琴行都係咁??
   0    0    0    0

平日唔補,星期六,日又排滿哂,唔係唔想就老師,不過佢比我個時間撞到正另一個興趣班,早一個鐘或遅一個鐘都唔得,假係老師請既,我自己都唔想小朋友隨便請假,小小唔舒服都會帶住口罩返果d....

唔通係要唔學先係最尾補番

原帖由 miss321 於 10-11-2 00:01 發表
我估到你講邊間, 好多琴行都係咁,有時真係冇辦法,請假補堂都保障雙方,同埋大琴行而家請人唔俾老師住附近,所以老師更加唔會係教琴日返去琴行凈係補你小朋友一個,所以你都要就下老師,假是你請的,知道補堂咁麻煩就盡量唔好請假 ...

嘩,開口即中   ,我唔期望佢就我,不過佢之後連期都比唔到我....可能星期一至五老師有其他工作??!!
咁通利係點架?下個月交少一堂錢??

原帖由 miss321 於 10-11-2 21:38 發表
例如柏C請人,你住將軍澳, 唔會分附近分行俾你,會俾間遠D,防止老師撬走學生。
如果你話老師請假,咁又真係可以同琴行講,要老師就一就你, 因為係老師請假在先喎。 ...
‹ 上一主題|下一主題