用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黃埔德寶國際幼兒園OK嗎?
go

黃埔德寶國際幼兒園OK嗎? [複製鏈接]

本身報左國際班(但full 左), 只俾雙語班 AM offer, 唔知讀不讀好, 雙語班有無NET及普通話?若有, 1日大約有幾多小時係英文/普通話堂? 有無其他媽咪的仔女讀緊呢間?可否俾少少意見我?謝謝

0    0    0    0

Is it site 7 果間??? 佢都比左 am offer 阿女.
1日大約有幾多小時係英文/普通話堂? <-- 佢地係 1.5 hours English, 1.5 hours Chinese. 其中 1.5 hours Chinese 內有 20 mins 左右普通話(但我唔記得每日定每 week)

原帖由 peggyhklam 於 10-11-3 10:58 發表
本身報左國際班(但full 左), 只俾雙語班 AM offer, 唔知讀不讀好, 雙語班有無NET及普通話?若有, 1日大約有幾多小時係英文/普通話堂? 有無其他媽咪的仔女讀緊呢間?可否俾少少意見我?謝謝 ...

原帖由 KaKa1 於 10-11-3 15:31 發表
Is it site 7 果間??? 佢都比左 am offer 阿女.
1日大約有幾多小時係英文/普通話堂?  

係呀, 第7期個間, 若有1.5hours係英文堂都幾好喎

那你會否考慮比左留位費先?

想問吓你話"報左國際班(但full 左)" <--2011 九月intake?

原帖由 peggyhklam 於 10-11-3 10:58 發表
本身報左國際班(但full 左), 只俾雙語班 AM offer, 唔知讀不讀好, 雙語班有無NET及普通話?若有, 1日大約有幾多小時係英文/普通話堂? 有無其他媽咪的仔女讀緊呢間?可否俾少少意見我?謝謝 ...

我見封信寫話full左, 咁我就打去問下德寶, 點知原來係我interview個時(可能我英文唔好, 講左話係報雙語班), 我自己完全忘記左件事, 所以編左我入雙語班囉

而家心思思都係想讀國際班, 但會唔會一點中文都唔識呢?

The school is good

我大女PN 都係讀Deborah 国際班, 英文Ok la.. 但唔好expect 中文好好攞! 好似冇中文學, 到K1 先有!

我都同女女in左呢間, in之前我完全唔知係用英文in, 之後睇返bk先知道原來apply 國際班既話, interview係用英文in, 我都好好彩, 過到關, 收到am國際班offer.
不過依家考慮緊校車問題, 所以未confirm.
‹ 上一主題|下一主題