用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如住#41校網, 有幸有英華offer, 會否放棄參加大抽獎 ...
go

如住#41校網, 有幸有英華offer, 會否放棄參加大抽獎 [複製鏈接]

原帖由 hoho_ruby 於 10-11-4 18:34 發表
中 L.S.=中頭獎一樣咁難中

而YW 必須係最top, 但已係好多家長心目中既頭3位

我上年 in 完英華都好鐘意, 不過唔收都冇計, 之後宣小收左. 我都係41網.

如果比我, 我一定唔搏, 一定讀英華.  英華未必係top top school, 但其實已經係一間好好既學校.

原帖由 puiyuenmama 於 10-11-5 10:26 發表
I am not leaving in net 41 but I will move to net 41 in case the 1st round drawing is failed. I know that I need to make the school choice on Jan for 2nd round drawing. If I can change the address and ...

時間性我已唔記得, 不過覺得有d忟.... 除非41網有唔係得一間你會讀既學校, 如果唔係, 萬一派唔到你心儀既學校, 又花錢花時間去搬, 我個人覺得唔值.

原帖由 eeb 於 10-11-5 11:53 發表
你可以留意下ls/kts既升中資料,aps我有留意開,09年有~97%入英中,而10年有95%,中中入面,有d仲係band1既(王少清、匯基),只有5-7%入band2中學,所以派位係派得好好。

...

個人認為宣小真係不錯既選擇, 校風純, 成績好. 當年我放棄學位時, 都好唔捨得.
‹ 上一主題|下一主題