用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 想請問有冇家長到現在還未有Offer呢?
go

想請問有冇家長到現在還未有Offer呢? [複製鏈接]

2間reject, 1間waiting,1間收左,2間 2nd interview, 2間未in......

我收得好密, 學校無人知我in直資/私立, even自行派位選邊間都無同人講....

原帖由 thomasha 於 10-11-7 00:54 發表
好奇問o下,點解收得咁密o既?會唔會令你少左唔少有用資訊o既來源?

我唔係咁多野講既人, 同班師奶say hi,say bye就算...
唔埋堆八掛當然知少好多野, 不過果od都係學校中既鎖碎事, 有咩大事唔知唔明,就去問老師law....hee hee~~

原帖由 thomasha 於 10-11-7 08:53 發表
嘩,你心水好清喎,我最近呢幾日都無乜提,咁你都知,犀利! 我地仲有兩間準備2nd int,一間叫緊糊。

其實你老公都係為你好,唔想你咁辛苦撲黎撲去,更唔想你等結果o個陣咁擔心,派到一間近o既學校就會接送方便d,都咪話你老公唔錫住你 ...

你就好啦, 英華有得2nd interview~ 校長見到個爸爸咁將od細路事上心, 即刻加分la.....

原帖由 milkonline2 於 10-11-8 16:06 發表
我老公本身係一個充滿信心、見慣大場面,唔會瞓唔著瞓嘅人,但依個遊戲令佢失眠、發惡夢、緊張,依排仲有時無心工作,真係三十幾年難得一見,唉..... ...

咁即係代表佢好上心......
算la, 入左要比錢讀的~~~

原帖由 thomasha 於 10-11-9 15:55 發表
According to KY's web site, the tuition fee is HK$3.5K per month; a BK parent of another post estimated that the total cost, including school bus, lunch, etc., can be as high as HK$5K per month.

師爸, 請指點一下~~
我有意入表考埋 "宏信" , 以我所知佢是一間新校有中小學一條龍, 校舍大設備新, 只可惜行IB(我最唔like),40,000一年... 聖瑪加利, 陳守仁(陳守仁是沒有中學部的), 同佢宏信, 你會點排呢? ....

原帖由 戀仔狂 於 10-11-6 22:43 發表
報到!!
我一間都冇

唔係ma....你個仔讀國際學校ga wor....

原帖由 thomasha 於 10-11-10 23:21 發表
我對這數間小學所知甚少,所以未能提供意見,請諒!

唔緊要ar~^^

原帖由 artroboy 於 10-11-11 12:11 發表
點解你唔鐘意行 IB 呢? 我只知呢期好吹捧 IB wor...

我又無打算送佢出去讀, 同埋個人認為中文是十分重要, 所以IB就無傳統咁好....唔知你睇法係點呢?

回復 93# 戀仔狂 的帖子

hee hee....都係我八掛law~~
我見你個名咁得意就順手click下你個名, 你有個主題係講2手校服, 估你應該就係讀e間....
而家有邊間offer,同2nd in ar?
我就有陳守仁,同九龍塘小學 2nd in...

回復 95# 戀仔狂 的帖子

咁李宗德應該都會收, 係你唔考定waiting 緊, 我李宗德waiting緊, dbs就入唔到2nd in, e 間我本身唔多like所以沒有失望, 反而英華就真係down od.....

回復 97# 戀仔狂 的帖子

唔係ar...我係讀屋村學校宣道會~~
英華係男校入唔到都好既, 將來影響佢心理發展....
自行派位你有沒有因為禮賢而放棄ar?
‹ 上一主題|下一主題