用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 送大碼長校褸
go

送大碼長校褸 [複製鏈接]

小女有兩件"大碼"長校褸,現在已經唔arm著,拿去掉又覺得好可惜,有無人唔介意想要,我可以送出.
   0    0    0    0

回覆 1# flower99 的文章

Hi,

我想要啊!, 小女現讀小四,請問如何交收?
我自己逢星期四回校做 lunch helper, 可以取.

Thanks

I want to have the coat as well.  Please let me know how to collect.

你肯定size ok嗎? 因為我會叫我女女拿回學校,咁麻煩你下星期四做完helper到班房找她,無問題的話我再pm我女女資料比你.

原帖由 maksarah 於 10-11-11 00:04 發表
Hi,

我想要啊!, 小女現讀小四,請問如何交收?
我自己逢星期四回校做 lunch helper, 可以取.

Thanks

你女女讀咩班? size真的ok嗎? 我可以叫我女女拿去你女女班房.

原帖由 Vanessa-lee 於 10-11-11 11:48 發表
I want to have the coat as well.  Please let me know how to collect.

抱歉, 有少少離題, 我女女依家二年級,請問有無三至六年級的readers讓出?

Flower99,

Yes, the size is ok to my daughter.  I'll PM my daughter's information to you.  Please help to ask your daughter to bring it to my daughter's classroom.  Thanks a lot.

原帖由 flower99 於 10-11-11 14:23 發表
你肯定size ok嗎? 因為我會叫我女女拿回學校,咁麻煩你下星期四做完helper到班房找她,無問題的話我再pm我女女資料比你.

Yes, the size is ok.   I have pm you my mobile no. Kindly check.

Many thanks

仲有,1-5年級都未掉呀!不過唔知有無轉書,係唔係Wide Range Readers?blue book or green book?6年級就無,因為我女女仲讀緊喎!

原帖由 CCW 於 10-11-11 16:51 發表
抱歉, 有少少離題, 我女女依家二年級,請問有無三至六年級的readers讓出?

flower99: 應該仲係呢個系列, 我女依家讀緊The Pancake, 下學期就開始Wide range starter Red book, 請問你手頭三至四年級的readers內有無寫到字呢? 如果無, 可以讓俾我嗎?

唔好意思,因為我女女習慣備課時將唔識嘅生字用鉛筆寫了中/英文解釋,都幾多!之後老師教完佢又無擦到. 令外highlight了好少量生字,老師叫highlight,無辦法啦!
希望你地唔好誤會呀!我所有嘢都係唔收錢送出,並無想過要做買賣
,我女女出年都升中,好多嘢掉又可惜,但真係累積太多.

唔緊要啦!因為我無想過會送人,而我女女的確有寫咗好多字.

(各位家長麻煩想清楚先pm我好嗎)

FLOWER99 : PLEASE CHECK PM~~

收到! 你又check吓啦!
原帖由 CCW 於 10-11-13 10:54 發表

Flower99 :  已回覆你的PM~~
‹ 上一主題|下一主題