用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍靈糧堂幼稚園 有無收到 九龍城靈糧堂offer????
樓主: lionbaby
go

有無收到 九龍城靈糧堂offer???? [複製鏈接]

原帖由 davywm 於 10-11-13 00:28 發表
as I remember there is one class only with 4x students, but there are n1 students so only a few place is released. (I also apply whole day class)

真係嫁? 哦~ 唔怪得咁多都係waiting list 啦,
咁入到全日班既小朋友真係好叻叻呀!!

回復 1# coco513 的帖子

係呀, 呢間學校好好人幾本上除左正取生外, 所有人都係waiting list..... (我舊年打電話去問過, 因為阿哥舊年都係waiting list)

原帖由 davywm 於 10-11-13 10:06 發表
係呀, 呢間學校好好人幾本上除左正取生外, 所有人都係waiting list..... (我舊年打電話去問過, 因為阿哥舊年都係waiting list)

唔怕既, 佢地會好快打俾我地嫁喇 ^^

coco513: 多謝你o既安慰! 我想八下你個仔係幾月出世?我家細佬係0811(細b)

原帖由 davywm 於 10-11-13 10:22 發表
coco513: 多謝你o既安慰! 我想八下你個仔係幾月出世?我家細佬係0811(細b)

我仔係0801呀 唔知係唔係叫大B呢?
你有冇報KV,培正, 民生個D呀?

民生今日5:30in, 培正&kv只收大仔(無得報), sc報左無去, 浸幼&基督教中心都報左又係去唔到, 所應該in 11間 .....

我阿囡都收咗信,都係備取生,我都係幫佢apply全日!
培正、民生我都有報呀!不過都冇咩信心,因為太多人apply喇!
唉…依家做父母真係壓力好大!

原帖由 davywm 於 10-11-13 10:39 發表
民生今日5:30in, 培正&kv只收大仔(無得報), sc報左無去, 浸幼&基督教中心都報左又係去唔到, 所應該in 11間 .....

民生我12月先有得in呀, 點解唔去in sc呀?
祝你今日interview 順順利利

mademoiselle: 你係大肚媽媽?take it easy啦!忘完大o既, 細o既就會輕鬆d....

coco513: 因為in個日阿仔仲病緊, 見bk的人話要排好耐, 又落雨, 又得自己一個, interview時間又同培道好近, 所以放棄sc揀培道. 其實報sc只係想阿仔見識吓名校, 因為屋企無工人姐姐, 又無人會同佢講英文, 所以not my cup of tea, 報名(就算好叻考到)都係滿足自己o既虛榮...... 最後放棄都係怕阿仔辛苦!

原帖由 davywm 於 10-11-13 11:12 發表
mademoiselle: 你係大肚媽媽?take it easy啦!忘完大o既, 細o既就會輕鬆d....

coco513: 因為in個日阿仔仲病緊, 見bk的人話要排好耐, 又落雨, 又得自己一個, interview時間又同培道好近, 所以放棄sc揀培道.  ...

都岩既, 真係一位好MAMA
咁宜家仔仔有冇讀緊N班呀?

下星期一夠兩歲 就返屋企對面o既n1....
成日俾日話殘忍, 一生日就要返學, 但我同c6都認為越早越好

多謝關心呀!

細佬啱喺9月出咗世喇!
其實依家真係好大壓力,因為家姐又唔係醒目過人,好怕冇間收!如果家姐入得好,細佬都自然可以加分。

原帖由 davywm 於 10-11-13 11:12 發表

coco513: 因為in個日阿仔仲病緊, 見bk的人話要排好耐, 又落雨, 又得自己一個, interview時間又同培道好近, 所以放棄sc揀培道.  ...

回復 1# mademoiselle 的帖子

恭喜晒!
要照顧兩個小朋友壓力固然大, 細佬仲細, 宜家要顧住家姐先, 但千祈唔好俾壓力佢, 另亦要顧及佢多左細佬後o既情緒.....(我個人經驗, 阿哥舊年越想佢入, 越緊張哥間, 就衰哥間:;pppp: , 另外佢亦好唔like細佬, 呢個問題真係困擾左我好耐, 宜家兩個都大小小, 情況先好d.....

我都未收到好心急..hehe

原帖由 davywm 於 10-11-13 12:36 發表
恭喜晒!
要照顧兩個小朋友壓力固然大, 細佬仲細, 宜家要顧住家姐先, 但千祈唔好俾壓力佢, 另亦要顧及佢多左細佬後o既情緒.....(我個人經驗, 阿哥舊年越想佢入, 越緊張哥間, 就衰哥間:;pppp: , 另外佢亦好 ...

我家都有個8個月既妹妹, 呀仔好LOVE佢呀, 成日kiss, 你係過來人, 等我有咩問題時都搵你傾下先

收到了.............pm

收到信啦,係pm正取生,0804囡囡,開心之餘又開始肉赤啊,由擔心一間都唔收到依家一家好過一家,我諗留位費都會俾唔少,不過都係值得既

收到信啦,係下午正取生,0808仔仔, 不過我都想問下家長們對這幼稚園有咩睇法?

我都未收到信, 好緊張
請問收咗信既mama, 幾時要交留位費呀?

收到啦只係備取生
‹ 上一主題|下一主題