用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 好緊張,得與否希望快些到11月23
go

好緊張,得與否希望快些到11月23 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

佢地年年都好快處理好D申請, 呢頭IN完果頭已經出信, 勁!
祝你成功!
原帖由 ziyi 於 10-11-12 12:41 PM 發表
真希望快些知道結果,但second interivew都未完,又知道是沒有可能

18號才interview完,23號出成績,唔知校長處唔處理得完
如果面試成績差唔多,都要時間比較
月頭面試的囡囡,校長會唔會有些唔記得呢(這是人之常 ...

醒目開學勳章 王國長老

我都對你好大期望啊 , 我地都好期待多一個真正鐘意學校既家長
我等你23號有好消息
原帖由 ziyi 於 10-11-17 06:05 PM 發表
希望啦,我係抱好大希望的

醒目開學勳章 王國長老

希望各位都有好成績

原帖由 zzzlam 於 10-11-18 01:45 AM 發表

ziyi,

你咁有heart,我相信你一定得,我都係tko人,希望都有機會下年一齊坐埋同一架校車啦~~

醒目開學勳章 王國長老

哈哈哈
我都睇到笑左出黎, 好可愛
放心啦, 大家都係明白人, 點會唔知道家長都報幾間丫! 好正常姐, 你仔interview完後對事件有印象, 係一件好事就真! 唔好唸太多了

原帖由 iwff 於 10-11-18 05:10 PM 發表
zzzlam,

唔駛擔心喎, 港同校長同英華的林校長都好熟的, 佢地會有學術的交流, 所以都好明白現在係面試時間, 小朋友會認錯學校都唔奇。不過你仔仔好可愛呀!

iwff

...

醒目開學勳章 王國長老

唔怕, 如果小朋友連廣東話都唔識講, 中文書又唔肯睇, 就話驚姐
既然識講廣東話又係NATIVE普通話人, 有咩好驚

原帖由 ziyi 於 10-11-19 12:23 AM 發表
但如果你問我,我都會說很可愛
而我老婆一緊張會說很標準的普通話,而老婆見校長時緊張到突然說了普通話
接著囡囡對媽媽說,為什麼你突然轉channel
校長就問她你呢,她唔怕羞說她當然可以,還說家裡只有爸爸的普通話最屎
...

醒目開學勳章 王國長老

今年過完自行至出OFFER, 可能有家長會改變部署, 加油加油!
寫叩門信, 都係寫下自己點解鐘意間學校, 覺得自己小朋友點解適合, 父母點準備好去配合等, 如果近期有咩UPDATE(例如成績表, 比賽等)不妨順便UPDATE呀
我果時都係WAITLIST入的, 我O係度幫你打氣!!
原帖由 FCObb 於 10-11-22 03:47 PM 發表
好傷心呀! 我得waiting 想請教點叩門?係咪而家開始寄信定要等6,7月先?

醒目開學勳章 王國長老

唔好灰心啦! 今年港同遲左出RESULTS, 家長會睇下其他OFFER再決定, 可能會有位放出黎架
加油加油!
‹ 上一主題|下一主題