用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

LH 水準超高 [複製鏈接]

學生有手足口病都唔停課,間學校會唔會係好學校啊?

唔好用"陰謀論"去談論任何一間KG啦.

我只相信每間KG都係好學校,只係適唔適合自己小朋友.

(以上純粹個人意見,不喜勿插)

原帖由 MaryBrown 於 10-11-18 14:22 發表
LH 有許多人幫佢在BK 寫野。  LH老師好年青,學校歷史又短,上年重停課 (手足口病)。不過這位家長覺得超好,就唔好報其它學校,留個位比人。

囝囝返左LH幾個月,我都有同身邊既朋友一齊傾下小朋友返學既情況,係呢度同大家分享下d CASE:

CASE 1:
朋友既囝囝讀KLN一間KG,佢投訴囝囝放學時咀咀唔乾淨,佢話:老師/姨姨點都望下有無污漕先俾小朋友出來見家長啦,俾咁多學費佢地都唔做好D.
而我小朋友都試過咁既情況,老師既解釋係: 小朋友學習緊自己食完野自己抺咀,佢依家可能未必搽得好乾淨,但慢慢佢就會識架了.

CASE 2:
朋友去接囝囝放學時見到老師好大聲咁訓示一個小朋友,佢話如果佢個囝俾人咁話佢一定好心痛,所以佢想轉校,去間有愛心D既KG.
而我囝囝個班既助理老師都有被一位同校家長見過佢大聲地指住張櫈,叫小朋友坐好好.

各位睇完以上CASE會點睇呢?
我朋友咁睇固然有佢既理由,而我都接受LH老師既解釋,事實上我小朋友依家食完野會自己抺咀,都抺得幾乾淨.我亦BUY老師係適當時要嚴厲D對小朋友(當然唔好係虐待啦!).

當聽到係直資小學度教書既朋友都RECOMMAND呢間學校時,我更相信自己既選擇係無錯.

LH我唔敢講佢水準超高,不過佢符合我既要求. 而我呢位朋友佢係唔鐘意LH,但我就喜歡.如果有家長覺得LH唔係你杯茶,唔緊要,香港地仲有好多好既學校呢.
.
‹ 上一主題|下一主題