用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價幼稚園-分享完面試經過(現步入收信階段喇)~ ...
go

創價幼稚園-分享完面試經過(現步入收信階段喇)~ [複製鏈接]

謝謝大家既分享, 對於我地未interview既家長好有用.

聽落去考小朋友既野都唔太簡單, 對於我仔唔肯講野, 真係好擔心!

12月上旬會有結果, 希望大家順利通過!

我本係in 3:45pm, 早10分鐘到, 但就要等到4:20至有得interview. 我係2樓in既, 果倆位老師真係超nice, 全程都好有笑容, 係我in咁多間學校所見最好, 最nice既老師.

開頭由於我仔仔怕羞, 成個人打則座唔望老師, 老師不斷咁引導佢, 但仔仔都唔理佢, 我同老公好緊急擔心起來, 老師叫我地唔好免強小朋友做, 之後個老師就用一d較夸張既語氣引仔仔玩, 之後仔仔就開始肯跟老師指示做.

老師有問我地平時邊個照顧小朋友, 小朋友既性格係點, 對小朋友將來有咩期望. 最後我同老公及仔仔一齊推番自己張凳仔, 仔仔仲好笑住好大聲咁同老師揮手講bye bye, 過程由原先既好緊張, 到後來變得好輕鬆, 同老師有講有笑, 真係有賴老師既引導小朋友.

真係好希望可以飲到到創價呢杯茶!

原帖由 bearcat2003 於 10-11-21 00:09 發表
唔同房有好唔同感受!
我在地下,
覺得老師唔投入同我地傾...

我要感恩呀...其實原先我應該地下in, 後來由於人數眾多, 所以主任安排左我地去上2樓in.

原帖由 Smartterrence 於 10-11-23 10:19 發表

雖然3500個都只係一個估計數字...不過都唔會少得過3000....所以樓上有好多in完既家長講...有d有心機in你, 有d木口木面...如果你係in上午..個老師精神d, 咪有心機d囉...到下午o個批要in既, 就可能差d喇..d老師都開始 ...

咁又未別...我 20/11都係 in 3:45, 不過等到4:20先有得 in, 倆位老師真係超 nice, 笑容好好, 整個過程好輕鬆愉快, 我覺得家長們入去首先要臉掛笑容主動同老師打招乎, 離個好既開始!

原帖由 Smartterrence 於 10-11-23 13:21 發表

成你貴言...大家加油...我真係好希望阿囝可以入到呢間學校....仲好希望曾在此留言的每一位家長及小朋友來年可以一齊做同學仔

原帖由 咕怪媽媽 於 10-11-23 16:22 發表
Hi, 樂樂媽,
我細女都係今年報創價呀, 希望可以同您仔仔一齊入讀啦.
您細仔無報返哥哥間學校咩?

咕怪媽,
我一直都有留意你係創價既留言, 我真係非常鐘意創價, 不過由於弟弟較怕羞, 當日interview初時表演唔係咁好, 後來warmup完就好好多, 真係希望可以同你細女做到同學仔.
弟弟都會in哥哥以前既官塘分校, 因為較近我家.

原帖由 Smartterrence 於 10-11-27 10:12 發表

阿囝今下午interview, 但阿囝竟然o係呢日先嚟發燒,傷風..點解會噤o架...遲唔病早唔病...我都唔知依家點好..去唔去面試好呢? 我真係唔想放棄個機會, 但又怕阿囝辛苦....點呀??????????????? ...

你不如試吓打電話去創價, 同老師講你小朋友既情況, 希望老師可以體諒俾你改期interview!

唔知下星期有無信收呢
好心急呀!

原帖由 IPBB 於 10-11-30 16:31 發表

me too !!!

me x 3!
‹ 上一主題|下一主題