用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 鑽石山靈糧幼稚園 鑽石山靈糧堂面試感覺不太好
go

鑽石山靈糧堂面試感覺不太好 [複製鏈接]

最後, 校長同副校長叫小朋友輪住出黎傾計, 以下係一個天真無邪既小朋友同校長既對話:

校長: xxx
小朋友: xxx, (跟住一支箭標左去校長面前, 好期待校長既禮物)
校長: 今日開唔開心呀?
小朋友: 開心.
校長: 你鍾唔鍾意返學呀?
小朋友: 鍾意.
校長: 你今日同邊個黎呀?
小朋友: 爸爸媽咪.
(父母暗喜: 叻仔)
校長: 你抵唔唔抵錫呀?
小朋友: .
(父母心諗: 點解佢會識答既? 我地都無教過佢. 真叻仔, 今次有機啦!)
校長: (一邊印張公仔紙, 一邊問) 你估下係車車定係甚麼呢? (之後俾左個小朋友)
小朋友見到紙上面唔係車車(大家都知係甚麼啦), 睇得出佢好失望. (戲肉黎啦!)
校長: 你鍾唔鍾意帶校長返屋企呀?
小朋友: (dup底頭, 細細聲)…… 鐘意!
(父母心諗: 天呀!點解會咁架!)
全場dead air 最少10之後,同校長講bye bye草草收場.

唔理最後收唔收, 依個都係一個可以講足幾十年既趣事, 張公仔紙我地會一直保存, 留個記念.

原帖由 vinvillalee 於 10-11-25 18:27 發表

小朋友童言無忌. 當個副校長問我個仔黎依間乎學校讀書時. 我個仔答佢"好呀!" 但當副校長問個印仔係唔係好靚時, 我個仔講Bye Bye....

噢!我好鍾意你個仔既答案, 表達到佢既意思之餘, 又唔會另對方難堪
話時話, 其實馬鞍山靈糧同鑽石山係唔係都差唔多呢? 馬鞍山收左, 不過係pm. 都唔知交唔交留位費好. 覺得鑽石山am機會都幾大(相信校長大人大量), 因為呀仔上次o係馬鞍山都吸引唔倒校長同佢傾計, 都收pm.

今日確認曾校長都幾玩得.
‹ 上一主題|下一主題