用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 東華三院王余家潔紀念小學 方便有意申請 王余家潔 家長參考舊資料 及 提問 ...
go

方便有意申請 王余家潔 家長參考舊資料 及 提問   [複製鏈接]

BSCYL,
小朋友落選了王余家潔, 不過都預了, 因只得5分.
想問現在我們可以做什麼增加誠意, 希望學校知道真是好想好想小朋友能夠入讀. 如果touchwood在第2輪大抽獎不成功. 雖然我們一定會叩門, 但想增加日後叩門誠意. 現在我們可以點做. 請給我意見.
Many Thanks...

Hi BSCYL,
好多謝你咁咩盡解答, 想問自行分配和統一派位申請編號會一樣嗎?
我們都有參加學校舉辦活動. 想問現在可接受叩門嗎? 代表我們真是非常非常有誠意這校. 另外可指點問咩問題可令老師有較深刻印象呢?

Thanks a lot...

原帖由 BSCYL 於 10-11-25 13:58 發表
我樂意幫助任何王余家潔現任 或 可能未來的家長 解答問題

小朋友今年升中學, 申請小學的細節已記不清楚, 編號是否一樣不肯定

正常扣門是在統一派位後, 才接受申請

有時間留意學校網頁的活動公佈, 預備一封信, 說 ...

Hi BSCYL,

再次好多謝你咁詳盡和不厭其煩解釋.  

小朋友在自行編號是72415576, 希望小朋友真是可以成為貴校一份子.

提外問題, 想同小朋友補習英文會話和生字, 請問有無好介紹最好在tko區?

Million Thanks...

原帖由 BSCYL 於 10-11-28 18:22 發表
不用客氣, 我樂意提供協助

若果在統一派位成功獲派王余家潔, 可以通知我嗎?
有需要叩門, 可通知我, 再提供協助.  
歡迎電郵 [email protected]

由於我小朋友在幼稚園階段, 我覺得學校給予課程足夠, 無需要找補 ...

BSCYL,

有好消息當然可以通知你啦. 真心好多謝你提供協助.

真是要說聲"sorry" 因為好感激你幫我看補習班.
亦好多謝你提議.

Million Thanks.

原帖由 BSCYL 於 10-11-29 13:03 發表
不用客氣

順帶一提, 我小朋友在開放日期間, 正值上學期考試期間, 會盡量鼓勵他返回小學幫手. 時間許可的話, 我都會出席, 看是否可以為學校提供協助

其實除向老師提問, 亦可向家長義工詢問, 從另一個角度暸解學校情 ...

好多謝你資料, 真是很有用. 你真是一位好爸爸, 仍然用心為學校服務... 和幫我們解答所有問題.

原帖由 BSCYL 於 10-11-29 19:28 發表
是否從其他論題, 知道我是小朋友的爹地?
或在以前的學校活動見過面?
是否我上次在東港城 認得的那位小朋友的爸爸?

都是從其他論壇得知...

Thanks.

原帖由 BSCYL 於 10-11-30 13:07 發表
多謝回應, 日後有任何疑問, 歡迎提出, 我會盡力回答

BSCYL - Million Thanks.

原帖由 BSCYL 於 10-12-12 21:24 發表
有劍橋英語 及 牛津閱讀樹 都是一些較平宜的選擇

BSCYL,

你好, 真是不好意思. 好久沒有上來. 亦好多謝你資料.

在1/8號我們都有再去王余家潔開放日. 小朋友仍然好喜歡學校. 真的希望小朋友在大抽獎能夠順順利利抽到心儀王余家潔學校...

Many Thanks.

原帖由 BSCYL 於 11-5-28 13:45 發表
請看 PM

‹ 上一主題|下一主題