用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人收到德信offer
樓主: fanny0717
go

有冇人收到德信offer [複製鏈接]

原帖由 LamCoco 於 10-11-26 03:25 發表
駿發浸信會全日, 信義係沙田, 德信又半日, 基督教中心就係九龍塘~ 你為阿仔....真係付出不少...好媽媽!

信義係大坑東(桃源街)嗰間,嚟緊仲有last一間蘇浙,北角確實遠左D,但因為我自己幼稚園同小學都喺佢度畢業,情意結

大坑東~ 你住邊區呀?? 北角都搵埋!! 你真係好媽媽~  我只係揾屋企附近果幾區(油尖旺)咋~ 所以如果德信衰咗...我仔就要讀救世軍啦!

原帖由 fanny0717 於 10-11-26 15:27 發表

信義係大坑東(桃源街)嗰間,嚟緊仲有last一間蘇浙,北角確實遠左D,但因為我自己幼稚園同小學都喺佢度畢業,情意結

原帖由 onelokgor 於 10-11-26 10:50 發表
各位心急媽媽, 以我所知如果你地既小朋友係男仔再加埋係信教既話會收既機會係高好多好多~

德信又會以你想揀讀am / pm class 排先既~ 如果你tick 左am class 而又full左, 學校係一定會唔收,連問你pm class會唔會讀都 ...

我知道間間都係上午班爭崩頭,所以我保險D德信揀pm,去交報名表當日嗰位小姐都有同我講pm機會大D

哎呀~~ 咁我點算呀!!!

原帖由 fanny0717 於 10-11-26 15:34 發表

我知道間間都係上午班爭崩頭,所以我保險D德信揀pm,去交報名表當日嗰位小姐都有同我講pm機會大D

大坑東桃源街信義喺又一居底下:) (瑪利諾神父學校側),我住油尖旺喔 ,救世軍陳昆楝口碑唔差, 佢地用蒙特梭利教法,對小朋友好好^^比D信心,一日信未到手都未知結果,就算唔好彩又waiting ,都唔好打定輸數,世事難料,希望在明天嘛
原帖由 LamCoco 於 10-11-26 15:32 發表
大坑東~ 你住邊區呀?? 北角都搵埋!! 你真係好媽媽~  我只係揾屋企附近果幾區(油尖旺)咋~ 所以如果德信衰咗...我仔就要讀救世軍啦!

...

桃源街我知~ 住油尖旺去到果邊&北角, 所以我話你係好媽媽囉! 乜陳昆楝係用蒙特梭利教法架咩  真係唔知~ 睇教育局資料及質素評核報告感覺一般, 不過不失囉!

原帖由 fanny0717 於 10-11-26 17:11 發表
大坑東桃源街信義喺又一居底下:) (瑪利諾神父學校側),我住油尖旺喔 ,救世軍陳昆楝口碑唔差, 佢地用蒙特梭利教法,對小朋友好好^^比D信心,一日信未到手都未知結果,就算唔好彩又waiting ,都唔好打定輸 ...

有保母車吖嘛 但其實北角碓實遠 ,所以如果德信有offer我疊埋心水收工^^
大家都係好媽媽 ,都係為我地嘅(老細)仆心仆命
原帖由 LamCoco 於 10-11-26 22:04 發表
桃源街我知~ 住油尖旺去到果邊&北角, 所以我話你係好媽媽囉! 乜陳昆楝係用蒙特梭利教法架咩  真係唔知~ 睇教育局資料及質素評核報告感覺一般, 不過不失囉!

...

我都希望德信OK...但唔敢期望, 費事失望越大呀! 好想快D到星期二呀... 希望大家都成功啦~    

原帖由 fanny0717 於 10-11-26 22:19 發表
有保母車吖嘛 但其實北角碓實遠mouth:" />mouth:" /> ,所以如果德信有offer我疊埋心水收工^^
大家都係好媽媽 ,都係為我地嘅(老細)仆心仆命  

大家咁話
原帖由 LamCoco 於 10-11-26 22:26 發表
我都希望德信OK...但唔敢期望, 費事失望越大呀! 好想快D到星期二呀... 希望大家都成功啦~    

收到信啦~~~

唔好灰心住,係rejected or waiting?如果好想入,試吓寫救情信
原帖由 LamCoco 於 10-11-27 14:14 發表
收到信啦~~~

waiting 呀!   心灰...

原帖由 fanny0717 於 10-11-27 14:47 發表
唔好灰心住,係rejected or waiting?如果好想入,試吓寫救情信  

原帖由 LamCoco 於 10-11-26 15:32 發表

...

乜救世軍唔好咩?

原帖由 LamCoco 於 10-11-27 14:58 發表
waiting 呀!   心灰...

waiting, 放心 一定有人放位出嚟架,只不過辛苦媽媽又要等,等呢個感覺真係十分唔好受

評核報告一般~ 個人唔係最心儀囉~

原帖由 kwboy 於 10-11-27 15:10 發表

乜救世軍唔好咩?

你就好啦~~~ 莫非我仔真係咁差! 幾時去交留位費呀???  

原帖由 fanny0717 於 10-11-27 15:14 發表

waiting, 放心 一定有人放位出嚟架,只不過辛苦媽媽又要等,等呢個感覺真係十分唔好受

醒目開學勳章

今日收到,阿仔0809細仔,收左下午(我要求的),諗緊交唔交留位費~因為仲有其他offer,好煩~
其實呢間係阿仔in得最差的一間,又眼瞓又搶玩具,可以話係失控(因為佢in其他都係問答咁,所以坐定定答問題,係得呢間會週圍玩),但唔知點解收左~

救世軍都收我地, 但我冇交留位費, 因為想選一間好d

幾時要交留位費呀??? 你就好啦~~ 我B對老師都有禮貌...又識執玩具..又肯俾玩具其他小朋友玩...又不停講byebye...係途中攞人地玩具, 但之後都俾返人~ 唔知點解都係waiting~

原帖由 sumi5354 於 10-11-27 15:29 發表
今日收到,阿仔0809細仔,收左下午(我要求的),諗緊交唔交留位費~因為仲有其他offer,好煩~
其實呢間係阿仔in得最差的一間,又眼瞓又搶玩具,可以話係失控(因為佢in其他都係問答咁,所以坐定定答問題,係得呢間會週圍玩),但唔知點解收左~ ...

咁你仲有乜offer呀???

原帖由 kwboy 於 10-11-27 15:37 發表
救世軍都收我地, 但我冇交留位費, 因為想選一間好d
‹ 上一主題|下一主題