用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有冇15分入左灣仔嘉諾撒聖方濟各或聖保綠天主教? ...
go

請問有冇15分入左灣仔嘉諾撒聖方濟各或聖保綠天主教? [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 11-5-22 21:58 發表
呢個12網奇蹟, 好多年架喇
但好多家長硬係唔搏過唔份氣lor

wakaaaaaa 我住12區, 諗都無諗過去搏wor........
btw, 收pm

醒目開學勳章

原帖由 Rattie 於 11-5-27 13:54 發表
我都係咁話。阿女嘅前途我從來都5敢搏,play safe 好 d。當年有朋友主動 offer 個 12網地址俾我,我都5敢放棄個私校位去抽獎,0願之後去扣門,得就得,5得就罷!

...

wakaaaa 我都係
雖然住12網, 都吾會搵呀女前途去搏, marymount.......寧願穩打穩札, 去間普通學校算.........

醒目開學勳章

原帖由 Rattie 於 11-5-27 14:01 發表
六年後,總算可以同自己講當年叫做冇揀錯,呵。。。

hm.............係................
如果比佢僥幸入到marymount 又點
個細佬都吾知點算law, 呵.....

醒目開學勳章

原帖由 Rattie 於 11-5-27 16:23 發表
世事難料,我朋友個細仔考阿哥間直資小學只係得 waitlist,冇計要去大抽獎,結果抽到華仁,同一日收到間直資話可以收細仔,我朋友要好有禮貌咁 say no。

...

wakaaaaa marymount 都吾係我杯茶
更何況係華仁...........呢d 學校吾岩我

總之, 覺得係自己果一杯茶就ok 啦............冷暖自知
‹ 上一主題|下一主題