用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基灣小學(愛蝶灣) 2011-2012 小一 Say個hi! 傾下偈吖! ^^
go

2011-2012 小一 Say個hi! 傾下偈吖! ^^ [複製鏈接]

Hi, 各位媽媽!  我個仔將會明年入讀小一, 有冇家長都係小朋友明年入讀小一架?  入嚟交流吓吖!  我個仔20分入, 唔知大家幾多分入嚟架呢?  有冇人15分入, 或者20分都入唔到呢?  (其實係想知20分嘅機會有幾大, 幫啲朋友明年攞料^^)
我興奮咗兩日, 同埋已經好期待明年開學喇...係咪有啲誇張?  有冇媽咪都係咁樣嘅心情?  ^^
另外, 有冇人知道下呢間學校係點架?  好嘅唔好嘅, 咩都講下吖, 心理準備下嘛...我其實唔係知好多, 淨係知幾注重音樂, 同埋校風幾純樸, 唔知係咪呢?

1    0    0    0

回復 JoshCaleb_Mummy 的帖子

我仔都係2C

各位小朋友升去咩班呀?  我嗰個升去2C, 有冇人同班呀?  ^^

舊基灣是以前的下午校
基灣(愛蝶灣)是上午校轉過來的。
哪一間較好,你就要睇下佢地的派位成績、課外活動、學生的品格啦
好唔好,都係要自己選既!

回復 caca316 的帖子

我知舊基灣都係好... 不過未真正接觸過佢地, 比唔到意見...

回復 lojo11 的帖子

i want to know what is the different from KW Aldrich GDN Garden and Old KW? Which one is more traditional? My kid will choose P1 next year. Please advise? And why you all choose KW Aldrich GDN instead of Old KW?

回覆:2011-2012 小一 Say個hi! 傾下偈吖! ^^

小一好快就完結了!真係唔捨得。係過去嘅時間,睇住小朋友進步,學多左好多野,長大了好多。雖然同老師接觸唔多,但仍好感謝佢地對學生的付出!

各位同學加油!練好腳骨力,小二要行多層樓梯

我都好滿意呀!

好開心, 雖然成績一早知道, 不過唔知排名係點... 覺得小一生, 成績都好接近... 排名浮動好大... 可前可後... .

派咗第一張成績表喇, 大家感覺如何呀?  

呀仔都係數學日玩得好開心... 仲有獎品tim

回復 gram 的帖子

數學日玩得很開心, 若非家長義工, 沒什麼特別事情做的.

回復 lojo11 的帖子

我個仔同你仔同班, 你仔咩名? PM我得嗎? 我都PM你我仔個名.....

原本都唔係好想參加旅行, 因為唔認識其他家長... 不過真係一個好好機會去見下平時聽個名已經好熟嘅同學仔...

原來呀仔都同D女同學玩得好開心... 平時都係聽佢講有關男同學嘅事多...

聽日旅行喇, 希望唔好咁大雨啦.  ^^

係呀!  呀仔話每日兩餐都喺屋企食好悶喎...又話掛住小息啲小食...又話想同啲同學玩...又話掛住老師...  ^^

呀仔好期待聽日返學呀...

新的一年, 祝小朋友們身體健康, 開開心心, 學業進步...

我地都做左中文同數學綱上功課喇! 安樂晒......仲有兩日就返學, 大人都心散晒, D小朋友未到回魂, 又再放農曆新年假.....
‹ 上一主題|下一主題