用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: brian61950
go

丘校長的行為 [複製鏈接]

插佢"個人"乍,唔關學校、團體、學生或家長事. 更無意與任何人為敵,只想討論下價值觀姐.

做左壞事得不得到法律制裁,仍然係做左.

太刻薄老細冇犯法,好多人聲討佢,我直頭罷食到現在.插他的人有錯詳?

第一單買樓事件校董會係幾個月後先知道,同偷阿媽錢去賭,輸左同阿媽講係夾份賭既,赢左會分比你. 有乜分別?

乜野唔淸楚唔好妄下斷言,
乜野未水落石出,
乜野報纸信唔過,
乜野審計處針對,
乜野未有法律行動,

一大堆借口都抵不過他親口承認(有過失)或有不足之處. 總之講到尾只肯認疏忽啦.

但佢親口承認買樓,校董會指出事前從未獲通知,足足幾個月,雙方或多方冇可能冇開過會,通過電話,傳過e-mail. 唔係買左粒糖,係買層樓呀.
唔係故意穏瞞,請你們比個詞語影容吓喇?

佢既誠信仲有冇,各人有各人的標準,在我眼中是負數.

我讀得書少又四眼,唔代表我溕查查.
我一生人最恨賣假藥的Saleman,拆穿呢d人的小把戲令更多人受惠或免被呃我覺得有需要做醜人都冇所謂.

笑我又好,插我又好,話我得閒唔教下d仔女又好,我都受得落既.

救得一個是一個.
   0    0    0    0
無知是福

曾經有人講過

權力令人腐化
金錢令人失去理智

沒有足夠的道德觀念而坐上高位,今天或許好彩過度骨,但唔會次次都好彩既.
無知是福

salesman 厲害之處不在於sell 到幾多個客,而是sell 佢自己,令到更多人仆心仆命為佢 sell 野.

有事呢,尼埋扮委屈,等其他中左招既為佢擋為佢撐.

之前有人話校長好野,無錯,係好好野,係好勁.

原帖由 Mat_Dad 於 10-11-26 11:09 發表
没错, 人家家长也觉得我们外人不应说三道四, 那我们就不要再评论了  

就好像港人不要再评论赵连海案一样, 你管得了大兴人民法院怎判呀, 你又不认识他! 人家说你多管闲事

...
無知是福

關於貴校長的一齊所作所為,正反雙方已講左好多好多,也是時候等他自己同教育局及市民講了,當然,他有自由唔講.

只希望今次事件不會影響到貴校,學生,家長及老師,因你們都是受害者,我也很明白你們的感受.

原帖由 Lhin 於 10-11-27 23:43 發表
為何只講丘校長的不是, 呢件事係咪只有丘校長要負責, 相信"真道"自己會再向外/內交代, 唔明白點解會有人評論丘校長既行為, 至於其他有問題既直資學校, 又唔覺有人深入研究或評論學校/校長有問題? ...
無知是福
‹ 上一主題|下一主題