用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St. Francis Result
go

St. Francis Result [複製鏈接]

今天會收到信, 請問有冇人開始收到啦!是否有厚薄之分?
   0    0    0    0

原帖由 jumbo_mandy 於 10-11-26 12:43 發表
收到取錄信喇, 祝大家好運!

原帖由 jumbo_mandy 於 10-11-26 12:43 發表

我都收到取錄信啦!!:D

請問是否所有成功的小朋友都是資優?我見另一個Topic都係今寫.

生咗= 出咗?  

咁開心, 一定係收咗你個小朋友

可唔可以pm 埋比我? 萬分感激!!!

原帖由 jumbo_mandy 於 10-11-25 21:47 發表

我係透過老師報的(佢係會員), 吓! 金紫荊comment 咁差架, 我唔知添, 因為呢排咁"橋"見到呢個比賽咋, 真係唔好意思!ops:" />
++老師多數係centre教, 我pm 比妳, 妳可約試堂的! ...

原帖由 jumbo_mandy 於 10-11-25 14:25 發表

Camom,

我20分自行報左Maryknoll, 因佢地有扣門位, St. Mary 唔覺有, 所以想博埋誠意分, 6月我會再扣門。 6月果轉大抽獎, 我跨區會繼續揀佢, 但本區會抽番St. Mary。
Calix 點呀? ...

Mandy,

Calix就St. Paul's Boys收咗,等緊英華2nd in.  我無報自行,因為之前註冊咗GT.

原帖由 siumanmama 於 10-11-25 22:20 發表
希望明天多D人有SFA好消息

多極都系一百多人,還有二千幾人要失望!!

希望明天多D人有SFA好消息

dlmcdlcl:
KV唔幫學生報架!
校際朗誦同音樂節都係經出面老師報。

原帖由 dlmcdlcl 於 10-11-25 21:34 發表
JUMBO_MANDY

要透過學校 & 音樂機構報, 咁++ 個老師就係會員所以可以報? 定係透過KV?

你講既金紫荊, 我都有睇過, 響小學雜談內D人又話參加既係水魚. 我就唔敢玩....V_V

如果有普通話老師資料可否PM 我呀? e.g. 佢 ...

原帖由 siumanmama 於 10-11-25 21:57 發表
MANDY:
佢唔係話++套動作騎呢呀! 係話你地自己改左又幾得意呀! 我都覺得老師套動作太多太誇張, 但佢地已練左咁耐, 好難改.
校際我地下星期三參加英文, 星期五參加普通話的比賽.
佢地個AGE GROUP好似冇獎架,只分ABC  ...

siumanmama,

哈哈! 好在++套動作唔難改, 因為佢之前手傷, 根本冇乜練過! 好喇, 我地真係離哂題, 再講就pm講算喇!

MANDY:
佢唔係話++套動作騎呢呀! 係話你地自己改左又幾得意呀! 我都覺得老師套動作太多太誇張, 但佢地已練左咁耐, 好難改.
校際我地下星期三參加英文, 星期五參加普通話的比賽.
佢地個AGE GROUP好似冇獎架,只分ABC 級.

PS: SORRY板主, 我地又離題.

原帖由 dlmcdlcl 於 10-11-25 21:34 發表
JUMBO_MANDY

要透過學校 & 音樂機構報, 咁++ 個老師就係會員所以可以報? 定係透過KV?

你講既金紫荊, 我都有睇過, 響小學雜談內D人又話參加既係水魚. 我就唔敢玩....V_V

如果有普通話老師資料可否PM 我呀? e.g. 佢 ...

我係透過老師報的(佢係會員), 吓! 金紫荊comment 咁差架, 我唔知添, 因為呢排咁"橋"見到呢個比賽咋, 真係唔好意思!
++老師多數係centre教, 我pm 比妳, 妳可約試堂的!

JUMBO_MANDY

如果有普通話老師資料可否PM 我呀? e.g. 佢係咪響中心教? 定係私人上門教?? many tks

原帖由 dlmcdlcl 於 10-11-25 21:05 發表
JUMBO_MANDY

可能離左題, 但係, 想問下, 你地係咪玩普通話比賽呀?

我都有睇緊D 比賽, 你地參加那一個比賽呀?

FOR 5 歲有乜野可以玩? 有冇WED-SITE 可以睇下?

我仔都學緊, 但佢學公文中的, 冇跟老師. 係咪咁會小 ...

係校際朗誦節(普通話), 5歲起至參加得, ++都係第一次報, 但呢個比賽, 好似係要透過學校或唔知乜野音樂機構嘅會員至報得名(我唔係好記得), 不受個人報的, 但都己截止了。
如妳想報此類比賽, 其實坊間都有很多, 較小型的比賽可自巳報名的, 妳可先試一試。例如以下呢個30/11 截止的, 有冇興趣?

http://www.hkgbmf.com/cms/news/news_3.htm

JUMBO_MANDY

可能離左題, 但係, 想問下, 你地係咪玩普通話比賽呀?

我都有睇緊D 比賽, 你地參加那一個比賽呀?

FOR 5 歲有乜野可以玩? 有冇WED-SITE 可以睇下?

我仔都學緊, 但佢學公文中的, 冇跟老師. 係咪咁會小左好多渠道??

願賜教.

原帖由 siumanmama 於 10-11-25 20:05 發表
Hi Mandy,
今日上普通話老師先講起++, 話佢d 動作特別
仲知道你地20分都抽唔到.

Hi siumanmama,

哈哈! 佢係咪話我套動作騎呢呀? 事緣我覺得老師套動作太誇張, 所以我自巳諗過另一套較平凡的, 我星期日至同++開始練, 星期一就做比老師睇, 不過真係一d都唔熟, 睇佢今個星期六點比賽! 我諗呢首冇可能有獎, 叫做唔駛請假就去咁囉!
‹ 上一主題|下一主題