用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Kids Playhouse vs Sam sir vs Dr. Poon.....?
go

Kids Playhouse vs Sam sir vs Dr. Poon.....? [複製鏈接]

0    0    0    0

kids playhouse應該係新寶城個間,right?

我囝囝上緊佢地既play group...覺得都好好丫

當然,第一次join PG就係呢間(因為聽口碑)...所以唔知其他兩間其實係點

by the way, 其實兩間又係邊度既呢?

原帖由 cincin_ko 於 10-11-26 17:17 發表

你囝囝幾多歲?  我住lam tin所以都有興趣去kidsplay house seems 近d, 你係join English playgroup 定super BB pro?

可否講多一點點解覺得好?
邊位係老師?? 係咪鍾 sir?? 一班多少人?? 可否父母同去??
老師細心 ...

我囝囝都係就黎一歲...係鍾sir教既super bb pro

點解覺得好呀?um...設施都幾好,玩玩具地方都幾大,好乾淨
鍾sir都好有愛心丫,得閒feed d冷知識都有用
一班大約8-10個B左右,可以兩個人一齊陪同
我太太話一般PG只可以一個人陪喎,咁我就唔知係唔係喇

遊戲方面同有好多種~亦有講解目的
連打關斗都有教(最好多一個在旁協助)
鍾sir都有講番小朋友既強與弱處
亦有俾suggestion

其實有時好睇個小朋友去個度適唔適應得到
佢都唔識分個阿sir好唔好,有冇料
但係就預左佢地開頭兩三堂一定唔係咁慣啦

原帖由 cincin_ko 於 10-11-27 05:03 發表

Tks for your valuable sharing!!

原來你係baba!! hahaha!  好欣賞d 24孝老豆會上bk 搵資料呢!!!

都唔係咩24孝啦,邊個有時間就搵資料啦
大家都要搵食,工作已經occupy左好多時間

希望d資料對你有用,話唔定兩個囝囝做埋同學呢~

我囡囡係1歲時都係上鍾SIR SUPER BB PRO 返左3個月啦 ! 大至上都幾好, 地方乾淨鍾SIR都幾好, 我見有D小朋友家長好多時都有關於小朋友既問題問佢, 佢都會解答 ! 一班大約有10個小朋友,父母都可以一齊陪小朋友上堂!  有唱歌玩遊戲同埋會體能上既活動, 比如打千鞦(用一條棍比BB捉住,然後FING佢),又有打關斗啦 ! 我記得過陣鍾SIR重教D小朋友用杯飲水時大家碰杯講CHEERS..我個囡就係佢度學返來... 亦會試下佢地如果DAD & MOM 係身邊佢地會點樣(鍾SIR會開套MUSIC VEDIO比佢地睇, 跟住就叫我們DAD & MOM 静靜地行出房...隔住玻璃門睇下佢地有咩反應 ! 又會叫我地家長對換人地既BB來抱又睇下你個小朋友會唔會怕陌生 ! 我自己就覺得唔錯! 不防試下囉! 佢每個COURSE 係四堂, 唔岩咪再搵囉!

Where is Chung Sir playgroup ? Any website ?

I prefer Dr. Poon

deleted deleted

回復 1# caterpillar08 的帖子

我都見到好多錯字

回復 11# minichan1 的帖子

...deleted

我阿女8個月時上過Dr.Poon; 到18個月時去Kids Playhouse咁上English Playgroup, 到而家24個月大都冇停過.
我本人覺得Kids Playhouse好D, 環境設備吸引Dr. Poon好多.
我地響kids playhouse係 miss sally教, 每個月都有evaluation同埋photos比返家長. 就算係工人姐姐同佢上, 起碼我都知道個小朋友有冇進步同埋要留意邊一方面嘅發展.
如果你去kids playhouse上, 要排隊架, 因為太多人報名啦!

回復 2# Joyful-Sin 的帖子

I think they were talking about Chung Sir's playgroup in Kid's playhouse, actually Chung sir also runs the same playgroup in Kowloon Tong at Yew Chung.
‹ 上一主題|下一主題