用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖嘉勒小學暨幼稚園 St Clare's K1 interview
go

St Clare's K1 interview [複製鏈接]

我地今日都in左,本來今日系讀緊N1學校秋季旅行日。兩者考慮左好耐先决定放弃旅行,因爲網上查不到太多st Clare's的資料,感覺校舍真的有點簡陋,好像沒有戶外游戲設施,除了一個球場。我個女今日表現好一般,主要系說話發音吾准,但就沒有怕羞,老師面試過程好似有D赶時間的感覺。可能真的太多人了。人手吾夠。綜合學校各方面所見,我和老公都感覺一般。可能還未對學校深入瞭解吧。

原帖由 charlene媽媽 於 10-11-29 10:12 發表
我就好鈡意間學校,好古樸,希望校風好好,我一路同我hubby行去interview的時候,一路話,更近HKU, 如果收作我個女,我就辭職,再讀多個master,叫做陪女女返學。。。不過真係唔知間學校有咩收生標準,可能唔鈡意細b,miss見到我個女是11 ...

但我所見,班房裏面牆上的生日版,反而最多系9月10月生日的學生,分別起碼有9-10個人系呢兩個月份生日,反而1-2月生日的好小,分別得2-3個,我老公話大B都去晒D勁學校。呢次我老公的觀察能力就比我強啦。

聽日應該會收到信,學校話8號前有信回復。聽日7號啦,希望唔好又一次打擊我啦。
‹ 上一主題|下一主題