用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 St Catherine result
樓主: BBLAX
go

St Catherine result [複製鏈接]

Received AM offer at Norfolk Campus! Suprised!

Classmates ah!!  haha...our campus is Norfolk too..

原帖由 kyuen 於 10-12-1 09:20 發表
嘩....開心死我喇! 我囡都係收左讀英普羅福道上午班, 都未試過係咁順利架, 仲要果日我冇請假, 由我老公帶佢去, 咁就搞掂左, KV就WL但我好大%會選讀SC架喇!

...

原帖由 迦迦媽爹 於 10-12-1 00:25 發表
囡囡11月5號in 英粵班, 用英文in, 佢入到學校好開心, 排同等咁耐都無問題, 我同囡囡不停傾計, 仲有幾位老師同囡囡傾埋一份添, 囡囡當日表現好好, part one 比人搶左玩具無喊, 玩第個玩具, 隔離個小朋友跌左個積木,  ...

我個老師都係不停讚我個女, 又好surprise佢對應得好快, 講咗啲另我覺得囡囡都幾有機會入去的說話, 最終都係waiting list... 可能呢啲係外籍人士講說話的習性...

E/C A.M. 0805 B

I have pm E/C SC offer la!

真的很開心, 收左小女am! 不過kv只係waiting, 不過我都喜歡sc多一點!尋晚即刻出左去慶祝!!

原帖由 DorDorWong 於 10-12-1 02:36 發表
我完全唔知咁早會收到信, 我以為9/12前幾日先知.

下午工人姐姐買完送, 一入屋即大叫講: "Mom, Berxxx is accepted by St. Cat". 我R晒頭, 跟住佢遞封信俾我, Oh..., 好開心, 係厚野(好多張紙), 阿仔真係得左.

阿仔 ...

My son has pm E/C offer.  When I apply, I am struggling whether apply for E/C or E/Pth.  Why you say your son don't know Pth?? They say they need to interview pth if apply for E/pth class lay?

原帖由 twinstar99 於 10-11-30 21:52 發表
我個仔係0803大仔,入咗AM 英粵班。
佢面試當日答啱晒大部份問題,可能因為我選用中文IN,所以阿仔覺得老師只是跟他玩。
而選英粵班是我的意願,因為學中文難過學英文,所以我要母語教學。
此外,我看見很多BK MOM不喜歡PM,其實真 ...

我個仔係0802呀~~AM 英粵班 ....可能有機會做同學...haha

哈哈...好開心呀, 尋日打開信箱見到SC同KV都有offer呀!! 不過都係鐘意SC多D....

英普 AM 0802

超開心!!

原帖由 audreymok 於 10-12-1 12:01 發表
Classmates ah!!  haha...our campus is Norfolk too..

Just received offer from KV today, very happy.  But I will choose SC.

原帖由 Curtisss 於 10-12-1 12:32 發表
哈哈...好開心呀, 尋日打開信箱見到SC同KV都有offer呀!! 不過都係鐘意SC多D....

英普 AM 0802

超開心!!

I am also considering not to go.
原帖由 kyuen 於 10-12-1 09:53 發表
for me NOT la...so i won't go this Friday

I am also considering not to go.
原帖由 kyuen 於 10-12-1 09:53 發表
for me NOT la...so i won't go this Friday

囡囡...0805  英/普 PM OFFER (Norfolk Campus)
超開心!!!!

阿囡 0805 ENG/PTH PM oFFER

純粹本人意見..
當初我都以為要睇埋父母/家底背景...只是抱著隨緣既心態...我只是中學程度..普通文員..先生大學程度...但不是專業人士..也不是好多人工...我地住好普通既私樓(講緊25年樓齡)..
所以一切以平常心...隨緣.....

其實我覺得不一定太注重家庭,因為可能學校都會諗到,呢啲口講口賠的東西,好難阻止有家長會講大話!

我個女SC 英粵班(pm), KV waiting !!!
人心籌算自己的道路;惟耶和華指引他的腳步(箴言16:9)
‹ 上一主題|下一主題