用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 St Catherine result
樓主: BBLAX
go

St Catherine result [複製鏈接]

原帖由 survivor 於 10-11-30 13:28 發表
首先向所有BK問安,又向有Offer的父母說聲恭喜、恭喜!如果在Waiting list的父母,都不要灰心,因為還有機會哩!我都同意一句話:This is not the end of the world.
我有3個小朋友,3個都好感恩可以入到SC。屈指一算,我要陪小朋友 ...

請問你覺得值唔值得放棄其他kinders既英普班讀SC既英粵班?有BK媽咪分享讀SC要博命出去比賽攞獎你認為值得嗎?小朋友同大人會唔會好倦?
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 Pertra 於 10-11-30 15:02 發表
Survivor,
我打去問英粵班,K1 - 中英文老師在班房,另一星期有3堂普通話,有無再出外補  PTH? 到K2 & K3 只有中文班主任,英文堂 1/3 時間,普通話都是3堂,需要出外 take extra lesson?
同埋那些比賽,是不是人人有份? 或只揀精 ...

呢點我都響St Cat條thread到過,K2開始NET響到時間少左,到底使唔使出去補英普?
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 nataliepsc 於 10-11-30 15:43 發表
sc/kv 一齊rejected!  有waitlist既好幸福架啦!

Yes, 唔好灰心,waiting其實都好大機,d one dragon schools出offer KV/SC d位就出來的

原帖由 nataliepsc 於 10-11-30 15:49 發表
係兩間都rejected, waitlist都無, 所以係正式file closed! 唉!

o甘佢地唔識欣賞你小朋友姐,而且有時入到都未必對你自己同小朋友好,唔好灰心了
‹ 上一主題|下一主題