用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖公會(中環)遊戲日
go

聖公會(中環)遊戲日 [複製鏈接]

0    0    0    0

原帖由 baby7890 於 10-11-30 21:09 發表
今個星期六,有冇人去呢?

去呀,我住西區,想同阿女去視察下,阿女係細b,聖公會都係自在參與下,不抱一絲希望。

呢間學校係唔係冇校服?  d 相全部都係著便服?!?

係呀,冇校服仲好啦,自由d嘛...等聖公會報名都等到頸都長...不過你唔係專業人士或勁後台都幾難入到lu...不過我都會去博一博!

2011年幼兒班有幾多班,收幾多人?

喺邊度見到佢遊戲日嘅資料??我上去聖公會學校個網睇唔到嘅???

回覆 6# baby7890 的文章

想問下畢拉山有無遊戲日?會否同一日呢?

Check this link for information:
http://www.skhkg.edu.hk/c/?p=3186

原帖由 carolvw 於 10-12-1 09:55 發表
喺邊度見到佢遊戲日嘅資料??我上去聖公會學校個網睇唔到嘅???

原帖由 mcmugada 於 10-12-1 21:20 發表
想問下畢拉山有無遊戲日?會否同一日呢?

畢拉山嘅親子遊戲日响12月11日,一樣都係11am-3pm

我應該都會去。

之后,總可以去埋 Carnival family fun at Central.

Where: 3/F., Prince's Building, Central
When: Dec 4, 11 & 18
What time: 11:00 - 18:00
Cost: free

舊年去過 Prince's Building 個 party, 有得玩,又有得食,費用全免。

I could not find the information about the event at the Prince's Building.  
Is there any website that has the details ?

請問有無人知畢拉山同中環果間聖公會有咩分別??

兩家聖公會的校長都是梁玉心校長。

中環果間聖公會:
- 收生多些,2 班 am, 2 班 pm

畢拉山果間聖公會:
- 只收 2 班 am

以前,兩家學校的課程有些微不同,前中環校的謝校長退休后,梁校長更開明。 相信搬校后(詳情還待學校通知),課程應該一樣啦。

聖公會是港島男孩大熱之選,競爭非常大。

想問哪一間較好?還是一樣?

醒目開學勳章

中環校係2班am,2班pm先正確

原帖由 Sumyeema1 於 10-12-3 10:44 發表

中環果間聖公會:
- 收生多些,3 班 am, 3 班 pm

畢拉山果間聖公會:
- 只收 2 班 am

以前,兩家學校的課程有些微不同,前中環校的謝校長退休后,梁校長更開明。 相信搬校后(詳情還待學校 ...

醒目開學勳章

唔一定勁後台先有機,我地都係0關係又無勁後台都入到,不過有哥哥家姐讀緊就機會大d啦!不過年頭出世會好d

原帖由 3bee 於 10-11-30 23:50 發表
係呀,冇校服仲好啦,自由d嘛...等聖公會報名都等到頸都長...不過你唔係專業人士或勁後台都幾難入到lu...不過我都會去博一博!

thanks. 已改正。
原帖由 Karie 於 10-12-3 13:22 發表
中環校係2班am,2班pm先正確

only boy's preference?  what about girls?  or they prefer to accept boys more than gals?  
is the primary allocation better for boys than girls?
Thanks ALOT!

原帖由 Sumyeema1 於 10-12-3 10:44 發表

中環果間聖公會:
- 收生多些,2 班 am, 2 班 pm

畢拉山果間聖公會:
- 只收 2 班 am

以前,兩家學校的課程有些微不同,前中環校的謝校長退休后,梁校長更開明。 相信搬校后(詳情還待學校 ...

回覆 18# CYTmama 的文章

首先聲明,我不是 SKH 家長,只希望我個細仔明年可以有機會考到。

因為公司在附近,鄰居的兒子是 SKH 學生, 所以有些小了解。

港島有幾間好的一條龍女校,間接造成 SKH 和 St. Paul Church KG 多男生報考。 SKH 每年都有為數不少的學生考到 SPCC, 不知別的家長如何選擇,但它是我的心意學校。

我都希望現任家長 Karie 可以在這裡分享多些。

醒目開學勳章

你講得好啱!港島區真係有不少好既一條龍女校,所以如果我有個女都會揀一條龍保障d啦!(可惜我有兩個都係仔呢!)唔係skh唔想收女仔,而係有女既家長唔揀skh(只係個人推測)

另外,升學可上兩間分校睇升學概況,就會大概清楚。
不過大家要留意下年兩間分校都會一齊搬去一個臨時學校,地點我地都未知,家長要考慮臨時校社未必在中環架。

原帖由 Sumyeema1 於 10-12-3 15:32 發表
首先聲明,我不是 SKH 家長,只希望我個細仔明年可以有機會考到。

因為公司在附近,鄰居的兒子是 SKH 學生, 所以有些小了解。

港島有幾間好的一條龍女校,間接造成 SKH 和 St. Paul Church KG 多男生報考。 SKH 每年都有為 ...
‹ 上一主題|下一主題