用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培道小學(幼稚園部) 入讀2011年K1同學仔
go

入讀2011年K1同學仔 [複製鏈接]

Hello,
我家仔仔係0801大仔-AM Offer,都會呢個星期去交$$架!
davywm: 你有冇去In民生呀?In成點呀?我記得你好似都係same with my case...仲有幾間'龍校'in 架wor...

原帖由 ktgps 於 10-12-1 11:04 發表
大家好!小兒是0809B,有下午offer,會於今個星期交留位費了!
對此校認識不深,只知是一條龍學校,又較少人提及,想認識多些讀培道的家長啊!

我仔仔就在27號IN咗民生,不過我覺得IN得一般咋,我仔仔唔肯唱歌呢....
btw,我今日都交了培道留位費,不過交$時個職員提我老公,要自己準備申請學卷,我唔知要幾時攪呢?

原帖由 davywm 於 10-12-2 16:09 發表
bibikids119: hello! 細佬13 NOV已經IN 左民生, 個人認為佢IN 得幾好,  希望有AM Offer (pm唔考慮)! 聖三一上個禮拜in左, in得麻麻, 明天應會收到reject letter, 現只剩宣道未in, 不過都打定輸數......:kis ...

用培道做back up....Same as your case!

原帖由 ktgps 於 10-12-7 11:39 發表
你地有冇覺得我地都係用培道做back up,一有其他offer就走?
我都考慮緊如果好彩創價收左,放棄培道,咁3年後又再煩揾小一,係咪好搏?

davywm:
你係咪決定了在培道讀架喇??

bibikids119

原帖由 davywm 於 11-1-24 12:37 發表
Dear MANISHAN,
Thanks for your sharing!
My little will study here this coming september!

davywm,

hello,我而家仲未決定呀,因為最近收到禮賢會的通知,收讀仔仔上午班呀,所以,又一村我不會考慮,而家就係諗緊呢兩間!至於民生就係waiting緊!

你有冇意見比我呀,3月頭又要交留位費(禮幼)!~

原帖由 davywm 於 11-2-24 10:48 發表
bibikids119,

無錯細佬會o係培道讀k1, 出年先至考pc!
咁你呢?
‹ 上一主題|下一主題