用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 2011-12家長招集區
go

2011-12家長招集區 [複製鏈接]

ziyi:
我知你響呢間開著topic,但我唔是幾好意思過來報到,因為我仲未決定,又怕比人鬧.

jdepp:
咁我就厚住面皮一齊傾啦
你女既例子我都有同老公傾,我話人地名校都唔讀wo,揀著港同,依家loklik451又放棄高主教去讀港同,我又可以攞來同老公傾.
原帖由 jdepp 於 10-12-2 11:16 發表
唔緊要啦, 傾住先 lor, 可能最終你都係揀港同呢

jdepp:
我同老公講有人放棄高主教入讀港同,我老公話咁不如我地去敲高主教門.(因為我地初時放高主教做第一志願,不過冇收到我女),真是比我老公激C.
原帖由 jdepp 於 10-12-2 12:12 發表
好呀, 希望大家可以做同學啦

jdepp:
我老公唔是鍾意傳統學校,而是鍾意英文小學,暫時是播道及港同收著我女.
今日掛住同你地吹水,一下就過著一朝,發覺時間過得好快.(快樂不知時日過)

ziyi:
唔使驚wo, bk既daddy好受歡迎(物以稀為貴)
我pm唔到你,請你先pm我,我再比我個e-mail你,我都想要ELA資料.

savoy:
好多謝港同元老級會員出來比意見我地, 可惜今個星期六我女幼稚園要去旅行,去唔到中學部既開放日,希望下次有開放日你再提提我地.
我發覺港同唔單止鍾意收d活潑可愛既學生,仲鍾意揀d 同樣活潑樂於分享既家長.
原帖由 savoy 於 10-12-2 13:41 發表
好熱鬧呀 歡迎各位準小一港同家長,希望你地小朋友個個係港同快樂成長﹑認真地愉快學習(加個認真因為怕你地誤會學校的approach只係活動但學術未夠班)。其實任何學校都要學校/老師﹑家長﹑學生3方面配合,有良好的溝通 ...

momohh:
又會咁啱都是今個星期六去旅行,會唔會是同一間幼稚園呢?我女響將軍澳綠茵幼稚園返學.

原帖由 momohh 於 10-12-2 14:17 發表
ggoo,
我今個星期六都要跟囡去親子旅行呀! 所以都係去唔中學部嘅開放日.....唯有再等下次啦 !

momohh:
我頭先pm我女個名比你,但唔成功,不如你pm我,我再回覆你.
到時可以相認,星期六見.

原帖由 momohh 於 10-12-2 15:21 發表
ggoo,
哈...哈 ! BINGO !  我地個囡有陪喇 !
這班的囡不多.....因我亞囡時時都講同學仔的名比我聽. 我諗妳一講,我都大約都知妳係邊位喇 !

momohh:
知道啦,星期六見.

原帖由 momohh 於 10-12-2 15:40 發表
Please check PM 啦 !

iwff:
其實我本身好怕同人地相認,因為我女好反斗,好失禮人.
momohh:
佢地有冇同一組我唔知,我只知佢成日講你囡囡個名.

原帖由 iwff 於 10-12-2 16:16 發表
嘩!ggoo , momohh 開了這 topic 就比你地可以相認了,囡囡又可以一起升同一間小學,真係開心呀!
iwff

Charlotte_mum:
我知我女有幾個同學仔都入著播道,到時真是港同,播道兩邊講.
原帖由 Charlotte_mom 於 10-12-2 16:54 發表
ggoo,
睇黎今個星期六, 你要同momohh好好研究下升小問題喇

savoy:
你又是住將軍澳?將軍澳真是好多人跨區返學,將軍澳去港島區方便過去九龍區,因為將軍澳去到北角都是十分鐘,所以我唔覺得返港島遠.
原帖由 savoy 於 10-12-2 23:53 發表
你心水清我係計返學的時間,但間中都會係香港仔隧道口塞下,興利中心上車計車程真係10~15分鐘到再步行幾分鐘回校學。而放學就真係試過勁塞,尤其過左5點走。
...

個bk咁傻我既出現率都咁高,我都服著自己,好似上著bk癮咁. (bk成日傻,搞到冇晒mood)

momohh:
我都中著bk毒幾年,由大肚開始,直到永遠...
savoy:
幼稚園我都想跨區,不過全家反對,結果讀返將軍澳幼稚園.好彩依家小一跨區冇人再反對者.

ziyi:
你星期六有冇去到港同中學既開放日?得閒分享下.
momohh:
我pm著我個e-mail比你,唔該晒.

momohh:
我都好開心認識到你,仲有其他港同家長,因為你地既意見好有用好中肯.(希望我女冇令到你女感到唔開心,因為我女是過度熱情,只顧自己,唔理人地感受.)
ziyi,希望你老婆隻腳快d好返.
charlotte_mum:
想問下你港同一班有幾多人?thanks.
原帖由 momohh 於 10-12-6 11:14 發表
ggoo,

我收到妳的EMAIL喇 ! 我今晚MAIL 番妳囡囡的相比妳啦 !
我好開心可以認識到妳呀 !

iwff:
唔該晒,你同charlotte_mom一樣咁好人.
原帖由 iwff 於 10-12-6 17:22 發表
ggoo,
我答你啦! 港同一班約 28-30人。
iwff

momohh:
我檢查過郵箱未收到相.或者我比第二個e-mail你試下.
THANKS!
原帖由 momohh 於 10-12-6 22:23 發表
ggoo,

mail 咗d相比妳喇...chekc下啦!

momohh:
收到你d相,影得好靚,多謝晒.我d相有幾張有你囡囡,我都e-mail著比你.
mimi1102:
我都有諗過呢個問題,我已刪除著.希望冇人留意到我個郵箱.

原帖由 mimi1102 於 10-12-7 14:09 發表
ggoo,
溫馨提示 ~ 如果你收到email, 就 remove 左你個email address, 如果唔係遲d 你收junk email, 炸個你暈呀 ~
[quote]原帖由 ggoo 於 10-12-7 09:26 發表
m ...

ziyi:
我改唔到其他會員d資料.如果引用都可以跟住改就好.
你搵料咁叻,你可唔可以搵下往年港同d小學生除著升上去港同中學,有冇其他學生升去其他中學呢?
原帖由 ziyi 於 10-12-7 15:26 發表
無用啦,除了你要刪外
Momohh的回覆引用時剛好引用到
快些改啦
‹ 上一主題|下一主題