用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 TT vs SC vs LH
樓主: carcar418
go

TT vs SC vs LH [複製鏈接]

原帖由 lovelinda 於 10-12-6 14:56 發表
係 spk.........不過都係dream only
所以都好想入培正,因為仲有個細仔..........

o甘你register左TT未?
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

唔知點解, 佢好鐘意TT喎... 同埋他返學後又真係講多左英文.... 其實遲些都會考慮俾佢學英文..... 講真, 課程的程度唔係我最大考慮, 我好同意老師的理念, 她們認為, 係他呢個年紀, 最緊要培養好的德育....
呢間學校最好係多活動 ... 我今期俾佢係學校參加左3個課外活動.. 中華小墨寳 / 創意晝班 / 西式點心 . 佢今日先整左個細細旦糕, 好開心咁拿返屋企......
原帖由 carcar418 於 10-12-7 15:25 發表
haha...係師兄喎^^ 佢讀得開心嘛?!?! 英文同普通話發展ok嗎? 因為英文每日只有15分鐘, 係咪真係足夠呢? 你有冇比佢參加課外活動呀?
我去interview時, 覺得老師們好有愛心呀 =)
...
url=http://www.TickerFactory.com/]

回復 62# tammyhw 的帖子

師兄媽咪, 想問一問您上年是從邊幾間中選 TT ?  還是您一直心水是 TT ?

回復 1# farnell 的帖子

我的目標係有小學的幼稚園, 報左. TT / PC/ MS / 禮賢 / 宣道. + BACKUP 屋村KG
TT (主流) AM. 係第一間收, 原本諗住 in 埋pc / ms 就算數.. 但IN MS 個日阿囝發燒無去到, PC 又唔收... 所以就讀左TT....
url=http://www.TickerFactory.com/]

回復 64# tammyhw 的帖子

我都等緊 PC 結果, 但要等多一個月, 真係頸都長埋 .
其實睇好多今年的家長為 P1 而煩惱, 所以都係一條比較安全, 至少, TT 進可攻, 退可守嘛
‹ 上一主題|下一主題