用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價下星期初收信!好緊張!
樓主: 靚媽媽店
go

創價下星期初收信!好緊張! [複製鏈接]

我都唔敢期望喇~ 因為唔好彩遇到個cool爆miss

如果有offer既家長, 可唔可以遲d分享下你地interview既情況呀?  遲d仲有其他interview, 我都希望有d參考呀.  thanks!

我都好紧张嘅,不過收吾收亦无所谓(其中心羲個间收左),就当係比個仔见識吓。

我都很緊張結果,so far創價是仔仔表現最好的一間,(之前的interview好多都係in我多d),個日他玩得好開心不捨得走。老師有d嚴肅看起來好累,但不覺得惡也吾算cool,

仔仔好喜歡創價,但近家的“一條龍”學校收左,同其他媽媽一樣我好希望創價收我仔,好想選仔仔中意的學校。即使我已經付了幾間留位費。

但我老公認為近家(10分鐘行過去)的那間已經非常不錯。有80%可以原校讀小學。

咁就视乎你自己點谂了。

原帖由 Angelice-BeBe 於 10-12-3 11:00 發表
我又唔太緊張...

因為覺得考到嘅機會都好低...所以...平常心...:)

yes, 我都應該係收reject信, 不過冇所謂喇, 已有offer

回覆 1# siujanjan 的文章

我已打定輸數, 一來阿仔唔踩人, 兩來見到老c圈住左阿仔出生日期 (08年11月), 覺得有d meaning....( 可能我諗多左, 唔知大家有無見到出生日期被圈左呢)?

醒目開學勳章

原帖由 davywm 於 10-12-4 10:07 發表
我已打定輸數, 一來阿仔唔踩人, 兩來見到老c圈住左阿仔出生日期 (08年11月), 覺得有d meaning....( 可能我諗多左, 唔知大家有無見到出生日期被圈左呢)? ...

無呀!完全睇唔到老師寫乜…遮晒

回覆 26# davywm 的文章

我反而見到佢highlight左我揀am / pm

醒目開學勳章

其實呢間都係我最想入o既其中一間,希望收到係postive o既信啦~

我已打定輸數, 一來阿仔唔踩人, 兩來見到老c圈住左阿仔出生日期 (08年11月), 覺得有d meaning....( 可能我諗多左, 唔知大家有無見到出生日期被圈左呢)? ...

my son is 0811, i had seen that mention on application form too. and my son did not talk with teacher during interview. so get reject letter is my expectation.

創價無一條龍,但點解咁多人喜歡?若要講愉快學習、老師有愛心、環境清幽......我唸好多學校都做到,佢地小一考直資的成績好好嗎?真是好想知道!

原帖由 Cissytsui 於 10-12-4 13:39 發表
創價無一條龍,但點解咁多人喜歡?若要講愉快學習、老師有愛心、環境清幽......我唸好多學校都做到,佢地小一考直資的成績好好嗎?真是好想知道! ...

我相信同教育局對創價幼稚園學視報告全面讚賞, 給予極高評價, 及有三位老師榮獲「行政長官卓越教學獎有關!

雖然我都好鍾意呢間, 但我都係打定輸數. 即係唔知點解, 硬係覺得呢間學校唔傾向收細仔, 老師多次強調阿仔好細個, (我仔係0811, in 果日都未夠兩歲.), 入到去連問都無問阿仔叫咩名, 到最尾先醒起, 仲要叫佢"bb", 我咪叫阿仔話比人知佢叫咩名囉, 佢又好爭氣, 好大聲咁話比人聽佢個名囉
最搞笑既係, 竟然問我地阿仔戒左片未... 半年前都戒左啦....
比我既感覺係, 佢地係比較睇小細b囉, 所以都唔會有太大既expectation. 順其自然.

Did teacher ask any mommy if am not available, would pm be ok?

原帖由 yutaka 於 10-12-4 18:29 發表
Did teacher ask any mommy if am not available, would pm be ok?

我in都有問..不過我諗無特別意思..

In我地個老師都有話「乜係12月細B......」之類。

都有聽聞話唔多收細B,所以無乜期望,志在參與!

原帖由 yutaka 於 10-12-4 18:29 發表

有問,我都相信無乜特別意思,必問題。

平常心咋...

咁多人考又唔係特別出色, 預咗冇行...
希望一條龍嗰d有好消息啦, 唔使三年後再過多次呢d日子.
‹ 上一主題|下一主題