用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價收信討論
go

創價收信討論 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 loklok0104 於 10-12-7 21:42 發表
好失望, 仲未有信收, 一定係reject

唔好失望, 我都未收到, 可能我哋呢區無咁快收呢!!!
算啦, 之前Jasper in 嘅時候表現係好好, 但都係waiting, 所以今次都係打定輸數架啦, 呢個世界係無公平架....唉

醒目開學勳章

原帖由 loklok0104 於 10-12-8 16:11 發表

個職員是否只係安慰我地 , 到目前為至只有offer及waiting, 而waiting要今fax回條, offer要今個星期六註冊, 無理由收信後2日就要註冊...

Anyway, 平常心, 已經當係reject算吧! ...

咪唔開心啦, 我陪緊你等信架, 到依家我都未收到信, 六座有個妹妹係五月出世都未收到信, 呢個妹妹同jasper講野一樣好叻, 但我哋依家都係等囉, 我覺得係唔收多....唉....叠埋心水落樓下報算啦, 因到依家一間offer都無

醒目開學勳章

原帖由 loklok0104 於 10-12-9 09:53 發表

我仲以為你已收到信添!

你唔係in左好多間咩? 應該係未出晒result啫, 之前聽你講Jasper既表現都好好, 佢又識講咁多野, 你唔晒咁擔心喎, 我對Jasper有相心呢, 相反Innis唔講野,所以好多都reject。 

其實我都等緊另 ...

我同jasper 考咗9間, 佢其實間間都in得好好, 除咗培正, 基督教中心好早就收咗佢, 但我無交留位費
自從St. Cat同KV 收到waiting 後, 我就覺得就算答晒做晒都未必收, 所以依家都無期望, 就算果日in 鑽石山靈糧當個校長夠話佢好叻好醒, 到依家咪又係無消息.....所以都唔抱任何期望lu, 大不了落樓下讀囉
不過我會幫Innis打氣嘅, 努力加油 !!!!! 希望創價同你等緊果間都收Innis啦

醒目開學勳章

原帖由 loklok0104 於 10-12-9 11:07 發表

你in左咁多間, 應該係未出晒result, 你淡定喎! 學你話齋, 大不了咪讀樓下果間! 大家努力呀!

其實今年樓下又真係幾好喎, 每班兩個班主任, 仲要一個係外籍老師, 又有學卷, 真係諗得過架
我聽d家長講話d小朋友返屋企自己會講英文

醒目開學勳章

原帖由 utopian 於 10-12-9 13:12 發表
焦急白等了幾天,換來一封reject letter!
原本好鍾意間學校,而家變成憎恨!!!!!!

其實你小朋友interview時嘅表現如何 ????
有無答晒問題 ???  有無做晒老師要求嘅野 ????
我發現原來答晒同做晒都未必收架, 不過只係想知下大家interview時嘅表現, 想就答, 唔想可以唔洗理我

醒目開學勳章

原帖由 bb0322 於 10-12-9 14:03 發表
我個囡1208,28dec見,今日都未收到信。打電話問過係咪reject,soka答郵件嘅事好難講,其實未有信,我都知道係reject左。

個人認為就算soka收細仔,都要揀d好似大仔一樣咁叻嘅!

不過我日日叫我媽準時十二點落樓睇有無信,每次返黎 ...

我今日下晝四點半打去問過, 有個男職員答我, 以下時大家嘅對話
我 : 我今日都未收到任何信, 係唔係好大機會reject
男 : 都係架 !!!!
我 : 係唔係取錄信應該收晒, 唔會咁遲都未收
男 : 好難講, 因郵遞真係唔知會唔會出現問題
我 : 我今日都無, 即係多數reject
男 : 可以咁講啦, 如果聽日都收唔到信你再打黎問結果, 到時可以喺電話中話個結果你知
如果佢真係俾reject letter我個仔, 我諗我一定會寫信去問點解, 因我個仔係全部問題都答晒, 果張圖仲話得好細仔俾老師知, 雖然係reject都想知衰乜

醒目開學勳章

原帖由 loklok0104 於 10-12-9 17:05 發表
大家既心情我好明白, 因我都仲未收到信!
大家以平常心當呢個只不過係一場遊戲吧!

你今日有無收到信呀 ?????
我未呀, 住6座果個都未喎......係唔係唔會收我哋呢個屋苑嘅小朋友呢 ?????

醒目開學勳章

原帖由 loklok0104 於 10-12-9 19:10 發表

同你地一樣, 都係無信收, Innis in咁多間, 呢間係表現最好既 ......個腦有千個問號?????

我個腦係n個問號, 究竟依家d幼稚園係乜收生準則 ?????

醒目開學勳章

原帖由 TurtleC 於 10-12-10 00:26 發表
其實點解會特別有批人係收唔到信而要打去問嘅呢...?  applications suppose係一次過處理, 跟住有acceptance/waiting list/rejection, 咁咪寄信囉(都可以分批寄, 但係會全部寄出), 點解要收唔到信嗰批要打去問呢....? ...

因創價嘅result講明會喺十二月十日前收到通知, 如果當日也没有收到任何信件即有機會寄失, 同時十二月十一日係創價交留位費嘅日子, 如果真係寄失但原來有offer, 但又唔打去創價問, 到交留位費當日又唔出現, 即代表放棄, 為免有任何失誤, 如果真係十二月十日也收不到任何信件就應該打去創價問結果
‹ 上一主題|下一主題