用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖嘉勒小學暨幼稚園 St clare's 收到信的請update!
go

St clare's 收到信的請update! [複製鏈接]

好開心呀,收左下午 

原帖由 Winnietao 於 10-12-8 16:15 發表
請問kcs 係邊間 ? 個個都係Focus 一條龍女校

kcs 蘇浙,呢個星期呀女去見

原帖由 AhBoMama 於 10-12-8 16:53 發表
當天interview,我媽媽(囡囡的婆婆:D)也有來.....她在學校門口等我囡囡時,分別與校工和校長閒談.....她八到今年有六百幾人報名.....

又唔太多喎,同寶血差不多

原帖由 Tazman 於 10-12-8 16:32 發表
hi, 同學仔 ~

係呀,不過我仲有幾間未in..同未知結果

知唔知學費同什費..每月多少錢呀

原帖由 cleverbb 於 10-12-8 17:11 發表
St Clare's KG students can directly promote to its primary school (english teaching medium), so I just wonder why the KG is not so 'popular' (~ 600 appl) when compare to TL (> 1000 appl) & even Sacred ...

我有限見解..係咪只收女生,所以少左男仔報呱

原帖由 Tazman 於 10-12-8 18:46 發表
一個月好似係 $1,600, 仲可以扣學卷, 扣完之後比幾百蚊...仲可以升上英小, 真係勁抵讀.

係,只要唔改制,起碼煩少幾年

原帖由 orsiuping 於 10-12-8 20:44 發表
d人争崩頭個個想自己既小朋友入到SC, KV, SKH, SPK etc etc 無非博入到拔萃, LS, St. Paul Co-ed etc etc, 如果你手上多過一個offer以上, Ranking呢d嘢都係關乎我哋最終既決定同策略之一 (或者未必係全部,如果唔係,禁 ...

1半半啦,如果有好的幼稚園做backup, 日後叩門搵小學都會好D既.

原帖由 tszfungmama 於 10-12-9 09:46 發表
唔好意思呀!咁多位有offer 的媽咪, 想問吓你哋, 你哋覺得你哋囡囡嗰人in 成點呀? 係咪 choose am 就 offer am, choose pm 就offer pm 呀?
因為仲未收到信, 所以想問吓details, 等我可以做定心理準備, 自我調節啦!
今 ...

我話am/pm 無所謂
過程呀女表現有問有答,ok
不過去到話走得,老公叫佢講bye bye,佢講,之後老公加多句,blow a kiss...呀女即時講唔要..仲講左2次....我預左衰收尾
所以好開心收pm !
希望你好快有好消息

原帖由 tszfungmama 於 10-12-10 09:39 發表
琴晚終於收到信喇, 係am offer !

終於等到啦你 ! 開心死 !
‹ 上一主題|下一主題