用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 原來St Cat的校服很便宜
go

原來St Cat的校服很便宜 [複製鏈接]

女兒讀救世軍N班,夏季校裙一件要差不多$80,但原來St Cat的夏季校服也差不多(參考大溢價前),真讓我喜出望外啊!原本以為名校校服一定很昂貴,現在那麼便宜,校服又可愛、漂亮,真Happy!!
   2    0    0    0

打錯字,更正:

女兒讀救世軍N班,夏季校裙一件要差不多$80,但原來St Cat的夏季校服也差不多(參考大溢價錢),真讓我喜出望外啊!原本以為名校校服一定很昂貴,現在那麼便宜,校服又可愛、漂亮,真Happy!!

係呀,現在讀緊個間只係冬季都要1千元,大溢價好似夏季+冬季都唔洗1千

我聽朋友說世光校服的料很好,不過價錢便宜;亞洲較便宜,但相對的料較差少少,所以我可能選擇大溢,粗粗地著得過,反正小孩很快大,寧願買多些,方便更換,也不會心痛。

打錯字,更正:

我聽朋友說世光校服的料很好,不過價錢較貴;亞洲較便宜,但相對的料較差少少,所以我可能選擇大溢,粗粗地著得過,反正小孩很快大,寧願買多些,方便更換,也不會心痛。

原帖由 busy_penny 於 10-12-13 08:36 發表
女兒讀救世軍N班,夏季校裙一件要差不多$80,但原來St Cat的夏季校服也差不多(參考大溢價前),真讓我喜出望外啊!原本以為名校校服一定很昂貴,現在那麼便宜,校服又可愛、漂亮,真Happy!! ...

係呀, 大溢真係幾平. 我大仔3年來都是在大溢買校服的.

不過今年妹妹k1, 我貪靚, 幫囡囡在世光買了校褸同裙. 世光的校褸要$310大元啊!

世光的校褸會唔會暖d?

啊!! 世光的校褸要$310大元啊!

但大溢好像只須$190而已,怎麼相差那麼遠。

我會選擇大溢了。

如果諗住1件校褸著3年, 世光比較著得舒服因內部毛毛較軟滑.

夏天運動服, 裇衫, 世光洗2x次仍有潔白感覺, 大溢洗幾次已經覺得殘.

我兩間都買過, 囡囡k1時最初買大溢,
大溢:
有背手裙, 不過有冷氣, 都係比囡囡著短袖多.  
d裙單睇係ok, 但同世光d小朋友企埋一齊就會冇咁白(因為d料薄d)
運動衫洗幾次之後會起毛粒, 世光就唔係好起.
有logo socks賣, 我好中意, 而且只係9蚊一對, socks既質地ok, 世光冇.
因貪靚同貪地方方便, k2開始都係世光買, 係搭人買socks.
不過想平買平著的媽咪要留意, 價錢都差幾遠
冬天囡囡剛買 (@世光)
shirt $69, dress $160, 運動suit $146, 灰外套 $145
vs 大溢剛派的pricelist,
shirt $42, dress $99, 運動suit $88, 灰外套 $78
世光 $520, 大溢 $307
冇計校褸, 因k1已於世光買

大溢、世光價錢相差真大啊!!

我前面交留位費嗰個mami有問個老師可唔可以响第二度買, 個老師淨係話我地只提供兩間.......唔知大溢合唔合規格?

做得生意,無理由不合規格。

大溢也有派人派發傳單。

不知道。我都想知。

以質料計,世光一定最好,但亦最貴。亞洲質地麻麻,如果係冬天既校服,質料比世光薄。

原帖由 wasabi-cat 於 10-12-15 14:40 發表
以質料計,世光一定最好,但亦最貴。亞洲質地麻麻,如果係冬天既校服,質料比世光薄。

請問你會選擇大溢、亞洲,還是世光呢?

‹ 上一主題|下一主題