用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 2011-2012 大家一齊報到啦 !
go

2011-2012 大家一齊報到啦 ! [複製鏈接]

上午校                    下午校
                             子賢 - 男   4月出世
                              翹翹- 女  2月出世
晴晴-女9月出世

我都係 20/5  9-11AM 去交錢,
係囉,話就話咁多人1去考呢間學校, 但無咩人講, 等我想知下間學校情況都無.

係啦..做家長好想知小朋友係學校生活點架ma. 乜都唔知咁.

原帖由 棓棓仔仔 於 11-5-19 10:46 發表
Hee.....我一定會成日上黎架~  

你好,你係全職/在職媽媽呢???

我係在職媽媽, 但成日上 BK 無聊一下..HEHE

想問問..要唔要學生相 ?  自己影 OR 學校代辦 ?

回復 60# 蜜蜜斟 的帖子

我都睇緊去邊到比小朋友讀英文, 我個女而家N 班, 有外籍老師同佢玩開..我唔想佢變得生梳哂..想 KEEP 住接觸英文.

我個女ok wow, 排隊無問題, 可能有返開 pn 班.

原帖由 wlltsang 於 11-9-2 17:53 發表
hello, i just got a phone call for my son, pm. need to go in tomorrow for the fee. may i ask how much is the school fee and all other fee? and is it many kids change to am class??

學費: 扣左學卷後 每月 $300
生日會: 每年 $590
書簿費: 半年大約 $13XX
茶點: 半年 $85 X 5個月 $425
波鞋: $90
校服:  $500以下
校車費....睇地區而定

希望無記錯啦

我都好想知佢地係學校做乜, 咁阿女又唔講, 只係講食包..排列痾v, 激死

原帖由 jt_ct_mami 於 11-9-8 23:46 發表
Hello, 咁多位 K1 家長你哋好!剛剛路過,答吓咀。

本手冊雖然老師冇嘢寫,但學校都會要求家長每日都簽名。

除咗茶點之外,你哋小朋友有冇同你哋講自己屬於邊隊? 因為你哋之前以顏色分隊只係喺遊戲週用,呢個星期,老師已經將 ...

好勁呀...你小朋友識講咁多野比你知.

我尋晚收到miss 來電, 講小女在校情況, 好叻叻呀..無喊過.

原帖由 蜜蜜斟 於 11-9-9 14:51 發表
你係咪上午架呢??
希望下午班都快D收到電話啦~~

係咪要黃昏時間先打來架???

我上午班...尋晚 9:00 收到 miss 來電架..
‹ 上一主題|下一主題