用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 私校, 直資, 津校, 全部唔收, 好旁惶。
樓主: Lily2003
go

私校, 直資, 津校, 全部唔收, 好旁惶。 [複製鏈接]

如果人工唔高唔低, 放6:30pm, 咁呢份都ok嗎?  係唔係唔好轉工啦?
原帖由 minimala 於 10-12-20 10:23 發表
如果有份工, 人工高, 福利好, 無咩做, 全無工作壓力, 朝9晚5, 一星期返5日, 每月有1日例假, 每年21日大假, 係咪人人都會爭住做呢!!
~easybring~

華美子, 人工唔高唔低, 放6:30pm, 係正常工, 唔好轉啦, 揾食艱難!  

我只係話如果有以上嘅工, 簡直係超筍! 每個人嘅Dream job, 但係....有先得架, 係都大把人爭啦! 哈哈!

多謝你的意見....只好繼續, 知足常樂!
原帖由 minimala 於 10-12-20 17:24 發表
華美子, 人工唔高唔低, 放6:30pm, 係正常工, 唔好轉啦, 揾食艱難!  

我只係話如果有以上嘅工, 簡直係超筍! 每個人嘅Dream job, 但係....有先得架, 係都大把人爭啦! 哈哈! ...
~easybring~

Try try creative primary school...

http://www.creativeprisch.edu.hk/HTML/chi/cpshome_c.htm

原帖由 natpa 於 10-12-20 18:42 發表
Try try creative primary school...

http://www.creativeprisch.edu.hk/HTML/chi/cpshome_c.htm

Seem OK.

個阿媽都咁既mindset,都無可能比到意見佢。都唔關得晒個仔事...咁既要求,依家又剩係驚,唉...
唔怪得呢家D人咁好逸惡勞啦

原帖由 Lily2003 於 10-12-19 23:54 發表
我朋友個仔, 平日多工人服侍, 飯來張口, 衣來將手, 唔洗開口。
interview 時唔出聲, 結果無間小學收, 而家母親好驚, 不斷問我, 點揀小學 ?
她心儀小學要 :
(1) 要有愛心 (2) 不要催俗
(3) 資源要足夠  (4) 小功課
(5) ...

原帖由 4in1family 於 10-12-20 20:22 發表
個阿媽都咁既mindset,都無可能比到意見佢。都唔關得晒個仔事...咁既要求,依家又剩係驚,唉...
唔怪得呢家D人咁好逸惡勞啦

I think that it's just a joking only.  Open a topic to let us relax.
‹ 上一主題|下一主題