用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無媽咪最尾係會揀又一村??
go

有無媽咪最尾係會揀又一村?? [複製鏈接]

我仔有又一村全日offer,樓主總共有乜選擇而揀咗又一村呢?

為什麼?
你有更好選擇?

原帖由 BeBeMa1012 於 10-12-20 13:36 發表
我仔都有又一村全日的offer, 但我放棄了~

我有又一村全日,地利亞a.m.,德信p.m.
最後揀咗又一村全日,雖然我住美孚行三分鐘就到
地利亞,但我鐘意又一村整體感覺

原帖由 lepetitrat 於 10-12-20 15:58 發表
我地in 左十幾間 得又一村同地利亞收。。。都未決定。又一村有全日 好吸引,同埋學校又真系好大

Hello! lepetitrat
你好呀,唔知我哋係咪鄰居呢?
你係咪揀咗又一村呀?
雖然地利亞對我嚟講超方便及全英文教學(學劵價錢有國際幼稚園的環境)但我覺得佢地啲老師真的麻麻,有次見到有兩個老師帶約十二個小朋友行美孚街市,帶頭嗰位老師同前面嗰幾個學生講解但後面包抄學生嗰位只係拖住兩個及拉番想走開的學生,佢全程都冇講過一句話,後面嗰一半學生根本聽唔到帶頭個位老師的講解,後面嗰位老師又唔負任,咁學校請個啊嬸都得啦!駛乜請個唔教唔講的老師

lepetitrat
我哋兩個個情况原來一樣呀!我個仔又係超唔識講
嘢,所以心儀嘅學校完全無份, 有啲都明知無機就唔去考例如KV咁,我都想有個美孚媽咪friend㗎,你可以pm我呀!
但我連地利亞留位費都冇交因為唔想side錢所以一有兩間要决定時就即刻衡量

原帖由 lepetitrat 於 10-12-23 15:03 發表

hello ar! 我住第三期嫁!系公園遊樂場附近炸!我成日都想搵d 美孚媽咪做Friend,以前有一個好好嫁不過距搬左
我兩間都交左留位費,仲未選好邊間啊!我同你buy 地利亞個reason 都系一模一樣咯!學劵價錢有國際幼稚園 ...

回復 14# dolphinmama 的帖子

dolphinmama
我意思係現有嘅offer呀, 所以由頭到而家都係交咗一次留位費,冇hold過任何位囉

你係未差禮賢未見呀?
可能到最後我哋兩個仔係同學呢,咁又一村你係全日定半日?

原帖由 dolphinmama 於 10-12-24 15:01 發表
咁希望你有機會要多交一間啦!我就真係冇啦,所以都好亞q咁諗,仔仔好識幫我省錢,哈哈~~~~

回復 39# dolphinmama 的帖子

我係全日呢
‹ 上一主題|下一主題