用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 下午校的問題??
go

下午校的問題?? [複製鏈接]

請問有無一D 專搵下午班學校的家長, 好多人都話下午玨唔好, 但我又唔想小朋友咁細個就要6點幾起身返學, 好似好辛苦..............
   0    0    0    0

我都想仔仔讀半日制學校, 上午校的話時間好用d, 下午校則唔駛咁早起身, 同埋方便我的工作時間, 可以親自督促佢做功課及溫書, 可惜自行派位衰左~~
原帖由 wingksw 於 10-12-21 02:33 發表
請問有無一D 專搵下午班學校的家長, 好多人都話下午玨唔好, 但我又唔想小朋友咁細個就要6點幾起身返學, 好似好辛苦..............

我仔好好彩剛剛自行分配學位派到官校下午校,但我反而唔係咁鍾意返下午校,因為返到屋企成六點幾七點,冲涼,做功課,溫習,食晚飯,攪攪下就十一點。我係在職媽咪,我比較prefer全日班,小朋友係學校可以做少少功課先回家,放學四點幾又可以去學下嘢,或做下功課,但我老公好喜歡依家派到既學校,無奈。

我同我老婆都覺得個仔係應該要讀下午~
我個仔朝朝起身後,頭兩個鐘都幾遊魂~
有幸又抽中下午校,所以好唔好係睇自己~
時間上我老婆係全職,所以咩都無所謂~
而下午校時間同我番工重疊,所以可以多D時間陪個仔,對我地係最好既選擇~
‹ 上一主題|下一主題