用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 應該點選擇: SC vs 民生
go

應該點選擇: SC vs 民生 [複製鏈接]

我囝囝係大仔, 依家有架offer係SC pm 同民生am, 應該選擇邊間好呢?
   0    0    0    0

呢個TOPIC已經之前有人開過
原帖由 SuperMimi 於 10-12-24 13:43 發表
我囝囝係大仔, 依家有架offer係SC pm 同民生am, 應該選擇邊間好呢?

年年都有dd topic....一樣都唔出奇...hahahaha

我覺得間間都係好學校...選邊間要自己決定邊間合適你小朋友...個個小朋友性格都唔同, 所以好難俾意見....

我兩小朋友係民小同民幼講緊, 你可以睇番我d排的回覆, 有我的意見係到...希望幫到你...

ps. 意見只包含民生同啟思, 其他我冇意見, 因為冇讀過就無謂俾意見了~~!!

係大仔就SC pm啦,第時考小一能力高D,多D選擇

親子童讀樂

如果2間你取捨唔到咪am返民生, pm返sc. 咁就唔洗諗啦

hahahaha....上年係BK都有個家長咁做喎~~!

ps. 除非你選私小/直資, 否則幼稚園幾叻都同升小選校冇關.....自行派位同統一派位都係睇分數, 區域 同彩數.....

就算我大仔係民幼上番民小, 佢都唔係百分百handle到, 幼稚園同小學係兩回事....只係handle多d定少d 咁解姐~~~!

原帖由 alicialee1210 於 10-12-24 15:09 發表
如果2間你取捨唔到咪am返民生, pm返sc. 咁就唔洗諗啦
‹ 上一主題|下一主題