用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) K2課程跟進
go

K2課程跟進 [複製鏈接]

我女女係K3,課程比想像中淺。我女女之前果間因為國際學校,所以英文有d底;但如果k1入,英文就mama,因始終佢地每日得30分鐘英文。所以最好出去join english class.
功課方面,都多樣化,但數學就仲係10以內加數。
另外,佢地無默書同考試,其實我地都未掌握佢地點去評核小朋友。

[quote]原帖由 icbb1230 於 10-12-28 23:10 發表
Hi Yukiyu,

謝謝你的回應,料不到回應那麼少,唔通只有我或少數家長關心這問題嗎?

"比想像中淺"是否跟另外一些幼稚園比較?抑或自己想像的課程太深呢?

請問貴 女兒有GH P1 offer或更加好的offe嗎?你認為GH K3 學生是否可 ... [/q
uote]
我女女有GH P1 offer!所以我好擔心佢地而家d課程涵接唔到。因我鄰居的小朋友都唔係讀d咩名校,但上學期已經有週記、作文、新聞分享等;但ghk就無,所以我唯有自己同小朋友做!!

其實入得ghk就預左英文要外出補習的,或自己同佢地講多d!而家英文都係寫vocab and sentence.不過k3的vocab仲淺過我以前九龍塘果d!!

我都覺學校好尊重家長意見。之前bk都好多complaints,當然我都有啦,佢地會response!!

回復 1# easybring 的帖子

我都係收左1次報告!! 講開英文老師,雖然學校有幾位英文老師,有net ane ABC,但聽女女講,成日轉老師,日日都唔同老師教,好似佢地會唔多了解小朋友的進展!!

回復 2# icbb1230 的帖子

你女女邊級?
‹ 上一主題|下一主題