用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 今日亞仔老師罰佢唔準食午餐!!
go

今日亞仔老師罰佢唔準食午餐!! [複製鏈接]

一路餓到3點幾放學?
過份!
我仔試過比老師罰企安靜角, 小息冇得玩, 跟老師到教員室補做功課, 呢d我可以接受.
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

雖然我覺得過份, 但冇必要投訴個老師囉.

有冇老師可以發表吓意見呀?

原帖由 hhma 於 11-1-12 11:43 發表
坐監都有飯食啦
一個無飯食, 一個無得出toilet都不能接受

甘多野可能罰, 點解要罰呢樣?

呢個簡直就係酷刑

原帖由 TOTORO^^^ 於 11-1-12 13:23 發表
其實我忍o左好多次先打去投訴ga!!唔係唔想塭個老師傾,係搵唔到佢,我由4點打到6點都塭唔到佢,先打俾校長!!

4點到6點兩個鐘咋, 你太心急了吧, 有冇留電話叫佢覆你?
我仔學校, 朝早留電話, 試過5點後老師先得閒覆返.

原帖由 TOTORO^^^ 於 11-1-12 13:38 發表
我唔知點解有d人或家長會覺得罰冇得食午飯係冇問題??朝早七點幾食完早餐,到十二點幾食午餐先食得兩淡飯,跟住要捱到放學,其實你o地可以試o下係咩感覺lor!!我唔係話唔應該罰,但可以罰其他o野!!罰留堂或冇得小息都ok!! ...

有營養師話人唔好超過5個鐘空肚 (瞓覺除外)

原帖由 TOTORO^^^ 於 11-1-12 14:04 發表
但係放學時間bor!!4點打去話佢開會!5點打去話佢走o左,跟住打佢手堤又冇人聽!等o左成個鐘先打俾校長!!

題外話, 個老師好似又算係咁喎, 連手提電話號碼都比家長, 好多老師唔比架, 打電話來隱藏個No.

原帖由 brianshe 於 11-1-13 13:38 發表

呵呵~~~估錯哂

我有一個囝囝讀緊軒下小一.
囝囝曾經一次默書得33+0分, 問佢點解=>答: 好急尿, 老師又唔俾去洗手間. 第一時間聽到都好慶下, 佢兩歲已經造左一次小腸氣手術; 真係驚佢谷到另一 ...

好怕呢d "軍校" 同哩呢d "軍官".
另外, 你話小朋友一餐食少d, 小息都會去食, 想問吓去邊度食同埋食乜嘢呀?

‹ 上一主題|下一主題