用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中西區, 自行仍未交表....急問
go

中西區, 自行仍未交表....急問 [複製鏈接]

Hi 各位,

好煩惱, 第二次呈分太緊張失手, 老師話唔好考直資, 全港計Band 1尾至2, (心想中西區計可能是b2), 仲未交表, 又想博第三次呈分追回, 但如果自行唔報, 第三次又追唔到, 結果更糟, 請問報唔報英中?
   0    0    0    0

回復 2# SARIDON 的帖子

Hi SARIDON,

英中都未必收, 況且報就只有St.Louis, 收咗無得抽啊仔想入的學校, 唉!

回復 7# SARIDON 的帖子

Hi SARIDON,

咁點解你唔去你啊仔想入的學校交表??
(因這間是名校, 機會是0, 想入只有B1+抽獎)
我極力說服他不要浪費機會, 更將你們的回覆讓他看, 最後揀了其中一問, 在星期六交表,仲人人都有面試機會,雖然都可能機會極少, 但感覺好開心。
在此多謝各位!

回復 11# SARIDON 的帖子

Hi SARIDON,

你應該有直屬中學, 大抽獎band 2是有得抽自己中學, 機會是有的, 而且中西區有直屬中學的小學, 成績唔錯, 自行如果揀對成績相配的中學又心儀也好。
我仔仔的老師說在第三次考翻正常水平便是Band 1, 所以現在才令人痛苦, 交了Tang Siu Ken的感覺都好好, 但另一間總是太開心
我思前想後, 如果自行<不太開心>的英中收咗, 即是band 1尾啦! 咁我不如大抽獎, 又何必現在考呢?

Hi SAIDRON,

考試前發燒病了幾天的經歷我也試過,不是在小五、六,當時我人都癲咁,見咗好多次醫生,最後一次仲唔收錢。所以
很明白你的心情,我相信你的機會是錯的,萬一真是Band 2,有30%都很好,到時唔得叩門直屬中學,也有機會。
我必要時也預咗放榜後到處叩門。
‹ 上一主題|下一主題