用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 邊度有得學雙簧管?
go

邊度有得學雙簧管? [複製鏈接]

邊度有得學雙簧管?thxthx
   0    0    0    0

夠8歲的話,今年考HKAPA。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

回復 2# ilovethiscow 的帖子

我未學過的,只是喜歡它的聲音,我打算自己學左先,下一步再安排阿女(現7歲)學,請問那裡有老師教?thx

回復 2# bebebe12345 的帖子

未學過可不可以考apa?

回復 1# ilovethiscow 的帖子

可否介紹一個適合初學的老師給我?唔洗資歷和經驗很高.但我開唔倒pm,可否在pm title留老師的電話給我?thx

回復 7# ilovethiscow 的帖子

Hi, 你可以pm比我嗎?我都想幫囝囝揾個老師呀。

我都想要d資料, 請pm 我.
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

新春愉快!
到可以買支有要求的樂器,孩子應已是專業,恭喜、恭喜!此等價格並不是問題,相對小提琴更......,要求和需要而已。
孩子有心學,儘力安排理想的老
師才是難處.......APA跟Music Office是二個基本不同要求的選擇。
HKAPA的收生情況,留意每年三月的Open Day
個別初學
課程編號:MJ301

本課程為期兩年。考生須具有音樂潛質並在機能條件上適合所報讀樂器。毋須曾經學習所選樂器,但如能掌握一定的鋼琴技巧更佳
長笛/ 雙簧管/ 單簧管/ 巴松管/ 薩克管
八至十五歲

參考下列網址:

青少年音樂課程

獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

你可以試下問自己學校的樂團

回覆 1# Leung2010 的文章

Thank you to you all!

回復 1# do-re-me 的帖子

請問Yamaha YOB431質量好不好? 是否初學用的?買一支新的要多少錢?如果買二手$23000平唔平?Yamaha與大陸牌子有什麼分別?買的時候有什麼要注意?唔好意思太多問題,新手一名,請大家比比意見,十分感謝。

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 1# do-re-me 的帖子

二手都要$23,000...我孤陋寡聞,原來學雙簧管咁貴!
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

原帖由 Smiile 於 11-2-12 11:40 發表
二手都要$23,000...我孤陋寡聞,原來學雙簧管咁貴!

Smiile,
我就係唔識所以要周圍問人,慘!想去通利格下價點知通利這柏斯都無雙簧管賣

回復 17# Smiile 的帖子

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 do-re-me 於 11-2-12 22:02 發表

Smiile,
我就係唔識所以要周圍問人,慘!想去通利格下價點知通利這柏斯都無雙簧管賣

我都唔識...在我音樂字典只得鋼琴和小提琴
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心
‹ 上一主題|下一主題