用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 灣仔St. Joseph VS Wa Yan
go

灣仔St. Joseph VS Wa Yan [複製鏈接]

其實好想問下小學津校如St.Joe 遇到兩個同樣是20分的考生,一個是自己St.Joe KG,另一個不是,學校是不是有權可以先選自己的學生,還是所謂的公平抽簽呢?(當然是假設自己的學生是不太差的學生啦)?

原帖由 moremoremimi 於 11-2-18 22:26 發表
表面上ST. Joe比華仁多位,
但其實ST.Joe一定有80人選擇第一位...

聽你地講完真系好灰。小朋友當日N1可能讀一間,K1又轉一間好d,跟著K2本來入到呢間好野,應該可以鬆口氣,點知又收得8個,一路擔驚受怕,由開學驚到6月。。好心酸。
原帖由 moremoremimi 於 11-2-25 12:51 發表
我相信小學校長日日都收好多這類信件,
她可能好多都沒有開,因為個個家長都係寫同一個意願,
只不過唔同字和不同小朋友名字......
至於裝備小朋友.....跟本大多數小朋友每天有4,5種課外活動, 連食飯都要計時..但這類 ...

moremoremimi,
希望佢最後都入返St.Joe啦。
系呢咁上年入唔返果d哥哥主要去咗邊間小學呢?應該話St.Joe出來的小朋友會去邊d學校讀?

原帖由 moremoremimi 於 11-2-25 14:32 發表
係呀....不過我囝囝入左ST. Joe KG之後開心左好多,
起碼假期之後成日話反學.
‹ 上一主題|下一主題