用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 有無百無人仕有聖心offer?
go

有無百無人仕有聖心offer? [複製鏈接]

原帖由 Cutemom0808 於 11-2-16 09:27 發表
沒有領洗紙、唔識人、沒有舊生/在讀生關係、家住西九,有寶血(天主教)、真光(基督教)、SH(天主教)、St Clare(天主教)、SPC(基督教) offers,St Marget(天主教) 、GH(天主教)reject了。

請不要誤會不是show-off,只是想說 ...

父母如果有幸生了一個受教的小孩便是一生的福氣。--> 這個最重要!

舊年同我女同一班面試班既2個女仔正正就係呢類人, 真係in邊間都有offer, 就咁睇個樣都知道佢地係間間學校都爭住想要個隻!

btw, 面試只是一個遊戲, 有offer固然好, 不過唔得都唔好心存怨恨, 咪當間學校走寶囉!小朋友係smart的話跟本唔會受影響! 反之, 心存不忿應該會影響小朋友。身教是很重要的。

原帖由 Cutemom0808 於 11-2-16 12:31 發表

其實我有這想法亦是因為身邊有2位朋友有這份福氣有受教的小朋友。不是因為他們聰明,而是他們服從性強模彷力高,父母教導他們非常輕鬆令人羨慕。如果我是老師也一定揀這種易教的小孩,而老師也很易分辨這種小孩,所以這2位 ...

自己沒有運氣生個受教小孩 --> 你呢句會傷左好多父母的心哦
‹ 上一主題|下一主題