用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃男書院附屬小學 2011-12 小一學前資訊交流區
go

2011-12 小一學前資訊交流區 [複製鏈接]

預備班

Happy boy Mama,

pls see PM.

quote]原帖由 Happy.Boy 於 11-2-17 09:43 發表
Hello, 你好!請問大家開始為你的小朋友預備嗎?我已幫我的小朋友報了一些英文班,仲有冇其他雖要?請多多指教。。。

Happy Boy Mama [/quote]

點解Maths 無了 1A & 1B???

原帖由 bobbbby 於 11-2-17 13:23 發表
DBSPD 2010/11 GRADE 1課本:

英文
Macmillan English Fluency Book 1 - Macmillan
Macmillan English Language Book 1 - Macmillan
Macmillan English Practise Book 1 - Macmillan
Welcome to Handwriting 1 & 2 -  ...

Pls see PM

原帖由 victorf 於 11-2-17 12:14 發表
我都幫個仔報左British Council個D英文班, 應該都係玩玩為主幾casual的....

其實校長話唔駛太擔心....不過始終阿仔讀開中文based既幼稚園, 都想佢多D機會感受下全英文上課/活動既環境。 ...

new new,

請問D校車是"私人" 或學校提供呢??
係咪學校個D唔啱便找"私人"???
我又聽到好似有shuttle school bus .

原帖由 newnew2005 於 11-3-2 09:50 發表
tallcake,

我有校車電話喎,你可以打去問問.我已pm畀你!

請問幾時deadline? 我未比信給DBS.

原帖由 dlmcdlcl 於 11-3-16 13:52 發表
岩岩打左去poon's 校車, 佢地都叫我寫定cheque & 自動轉賬form send 返去佢到, 再同老細傾下加唔加到個站給我.

希望有站啦....

開始揀書包& 鞋了,有無好介紹??

開始揀書包& 鞋了,有無好介紹??
‹ 上一主題|下一主題