用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 等緊協恩result
樓主: zoemamaling
go

等緊協恩result [複製鏈接]

回復 38# kwboy 的帖子

我只可以話, 協和幼稚園同協和小學完全無關聯(協和小學資深老師話我知的); 另詢問喺協和小學現時任教小提琴的朋友, 佢話協和小學好著重各方面發展, 但唔知點解谷極都谷唔到d學生~~

當年協和小學上下午班有百幾人入銘賢 (因有關聯); 但依家已無關聯絡!  

因我本人係協和幼稚園>協和小學>銘賢書院的舊生, 首輪自選諗緊揀唔揀協和小學而查詢好多資料~~

回復 1# sze0203 的帖子

妳自己係協和幼稚園舊生點解都唔考慮母校俾囡囡讀? 其實妳有冇考慮過協和幼稚園呢?

好緊張呀.

一來我己唔係住喺太子區, 二來協和幼稚園同協和小學完全無關聯;三來我有舊生分, 但呢個階段我唔會考慮用分喺甲部入協和小學~

原帖由 kwboy 於 11-2-23 11:47 發表
妳自己係協和幼稚園舊生點解都唔考慮母校俾囡囡讀? 其實妳有冇考慮過協和幼稚園呢?

kwboy,

SEND左pm 比你 (因呢度傾緊協恩,唔好意思傾協和^^)

回覆 40# Edithpapamama 的文章

我都希望可以同你囡囡做同學仔,其實你可以試下寫求位信比srl,用諴意打動,好過乜都唔做.因為協幼勁難入,我都諗住無.

good lucky for your kid.

協幼我就唔多識,但協小就越來越差。我十多年前由協小升myc的同學,大部份都升唔到中六。其實深水埗都好多好小學。我都以myc science/上智為目標!

我已經寫左啦!不過我相信個個waiting都係甘做,希望有其他offer而心儀其他學校既家長早d放番d位啦!

原帖由 zoemamaling 於 11-2-23 12:50 發表
我都希望可以同你囡囡做同學仔,其實你可以試下寫求位信比srl,用諴意打動,好過乜都唔做.因為協幼勁難入,我都諗住無.

good lucky for your kid.

[quote]原帖由 Edithpapamama 於 11-2-23 23:28 發表
我已經寫左啦!不過我相信個個waiting都係甘做,希望有其他offer而心儀其他學校既家長早d放番d位啦!

[/我都決定放棄譚歐少芳,如果協幼唔收,就會讀srl.希望可以幫到其他家長.quote]

協小是否好多功課?口碑如何?有無人知

日子漸近,心情開始有點緊張!

回復 47# Cly2008 的帖子

我聽人講協小多數升得上協中, 除非較差的就不能升回協中, 依你所說, 這批協小同學為何當年升不回協中呀? 是否協中又要大抽獎? 唉.....!

edithpapamama,唔駛灰心的,我知一開學就會流番好多位出黎,好多人開左學成個星期先被通知有位架!

多謝你呀!annvnna!!!
希望"今日有希望"啦
我見到有個新post話今日會收到協恩既信!!

原帖由 annvnna 於 11-2-24 13:13 發表
edithpapamama,唔駛灰心的,我知一開學就會流番好多位出黎,好多人開左學成個星期先被通知有位架!

原帖由 Cly2008 於 11-2-23 19:38 發表
協幼我就唔多識,但協小就越來越差。我十多年前由協小升myc的同學,大部份都升唔到中六。其實深水埗都好多好小學。我都以myc science/上智為目標!

Sorry我指係協和幼稚園及協和小學!

Thanks

原帖由 Siupak222 於 11-2-17 10:16 發表
28/2.......
‹ 上一主題|下一主題