用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問3/4的小提琴, 那麼買較平
go

請問3/4的小提琴, 那麼買較平 [複製鏈接]

請問3/4的小提琴, 那麼買較平

亞女個小提琴要換了, 老師叫唔好買咁貴(先前個部買左1500), 佢叫我買數百元就得, 唔知那隻牌子較好??
   0    0    0    0

醒目開學勳章

我囡囡係1/2,因為當時要考試,所以買支靚d既手造琴比佢
幾千蚊買個1/2買完都覺得自己發神經
而家聽落真係同幾百蚊果d既分別
聲好響好柔和,好好聽,連老師都話抵,聲好靚
所以下次換3/4我都會買個靚d既
拉出黎好聽d,我囡囡自己都會有心機d
如果可以的話,我都覺得買個好少少既
唔拉你都可以話佢:我咁貴都買比你,
係唔係要SIDE晒媽咪d錢呀

弦線都很重要, 如果靚琴用己拾元的線, 發揮唔到個琴聲啊

原帖由 wootaitai 於 11-2-21 14:29 發表
請問大家D舊琴點處理?成屋都係。。。

二手買比有需要的家長

回覆 4# wootaitai 的文章

交俾救世軍
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

回覆 8# wootaitai 的文章

請問可否送出二手琴? (女女初學)

Many Thanks! Please PM to me.

原帖由 christina 於 11-2-21 12:16 發表
請問3/4的小提琴, 那麼買較平

亞女個小提琴要換了, 老師http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=591&cb=1115叫唔好買咁貴(先前個部買左1500), 佢叫我買數百元就得, 唔知那隻牌子較好?? ...

你可到國貨公司或通X琴行都有幾百蚊的小提琴賣,以前我囝囝也是買這些琴,他用到考四級,四級後才轉用個好些的琴約四千多,一路用到考完八級,最初學時是不用買貴琴,幾百元的就可以。

你地度買即係邊度?
原帖由 ilovethiscow 於 11-2-21 15:43 發表
我地都有回收二手樂器

再借俾有需要O既家長

or trade-in 我地自己O既琴

如果O係我地度買 可以用半價trade-in 一隻upgrade model
‹ 上一主題|下一主題