用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2011 根德園K1 - PM同學仔入黎傾下計
樓主: 小糖果媽咪
go

2011 根德園K1 - PM同學仔入黎傾下計 [複製鏈接]

我致電學校查詢,他們回答:校服只在校務處隨時都有售,外面舖頭無得賣,但星期六會齊碼,而且會安排房間試穿,如果怕幾個月後冬季校服不合身,只要無剪牌、無洗過,都可以換碼,所以我會照買冬季校服。
另外,8月中左右會安排家長日,當日會派發運動服。希望以上資訊可以給大家一點提示

回覆 81# vincilo 的文章

Thank you for your sharing!

唔該哂~~thanks!

原帖由 vincilo 於 11-5-20 18:53 發表
我致電學校查詢,他們回答:校服只在校務處隨時都有售,外面舖頭無得賣,但星期六會齊碼,而且會安排房間試穿,如果怕幾個月後冬季校服不合身,只要無剪牌、無洗過,都可以換碼,所以我會照買冬季校服。
另外,8月中左右會安排家長日,當日 ...

vincilo
唔該哂! 咁我都照買, thankssss

我想問下大家有無係FB 開左2011-2012 嘅KV 同學仔群組呀, 可唔可以add 埋我, 以下大家可以交流下嗎?

Good idea 但我唔識開群組!

原帖由 sunshine231207 於 11-6-5 23:26 發表
我想問下大家有無係FB 開左2011-2012 嘅KV 同學仔群組呀, 可唔可以add 埋我, 以下大家可以交流下嗎?

回覆 6# vincilo 的文章

大家別客氣啦,希望日後可以多多交流,我個仔既校服太大,必須換細一碼>.<

原帖由 vincilo 於 11-6-7 18:54 發表
Good idea 但我唔識開群組!

Vincilo

談幼稚園果邊有位小朋友返am class 嘅媽咪開左KV FB 群組, 妳可以去果邊叫佢add 埋妳架.

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2293113&extra=page%3D1

回復 1# sunshine231207 的帖子

我已經加入了KV家長 FB群組了

回復 89# vincilo 的帖子

咁妳係FB係乜嘢名呀?

我都報到先:
我小朋友係女仔
KENT RD CAMPUS
school bus tokwawan line
PM

終於有幸wait到入kv大家庭...真係一額汗
希望有機會幫手搞活動令小朋友有更多采多姿的三年kv life
歡迎加入我Facebook, 請pm

Hi Everybody !

我都要報到 Kent Road pm

我小朋友係 Sept boy, 剛剛完成注册

我好樂意幫手攪活動. 請pm我 join facebook

大家多多指教 (好開心加入根德大家庭 )

我都報到先!我個女叫CHLOE, 係1月既大女呀, 我地都係星期一先收到電話話pm有位咋!真係好開心呀!

希望黎緊大家可以攪多啲活動, 令到小朋友都熟絡啲!

我又報到:SEPT BOY,KENT RD CAMPUS(PM)
school bus same as "chloe_cyrus "!

Nice to meet you kaboBB!
The lady of the school office said that we needed
to be picked up at 1:15 outside Sky Tower but we
would be back at 6:00pm. Yet, KV is such a good kinder that I don't mind spending more time on travelling despite of the short distance.
Chloe can play with your son on the bus!!

You may add her facebook (check PM).

原帖由 kaboBB 於 11-6-28 15:43 發表
我又報到:SEPT BOY,KENT RD CAMPUS(PM)
school bus same as "chloe_cyrus "!

chloe_cyrus ,
pls check pm

Candy Mak
e-mail: [email protected]
How about you?
Didi you join KV家長?

原帖由 sunshine231207 於 11-6-16 23:00 發表
咁妳係FB係乜嘢名呀?

Hi, 我個仔Vinci都係1月大仔, nice to meet you &
you can try to join FB (KV家長)群組.
有好多Mame will share more informations.

原帖由 queeniewwy 於 11-6-24 15:31 發表
我都報到先!我個女叫CHLOE, 係1月既大女呀, 我地都係星期一先收到電話話pm有位咋!真係好開心呀!

希望黎緊大家可以攪多啲活動, 令到小朋友都熟絡啲! ...

Hi, 您地好。
我仔仔都係PM class 架, 點join facebook 群組呢?

My daughter will study KV PM class this Sept. How can I join FB Group?
‹ 上一主題|下一主題