用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 KC匯進 vs 曾氏補習社
樓主: chatroom台長
go

KC匯進 vs 曾氏補習社 [複製鏈接]

如果 e + 你已經覺得一星期上2堂係有難度就 5 好報曾氏 la,因為一定要補堂,otherwise 曾太係會請你走 ge。補習啫。。。

原帖由 chatroom台長 於 11-2-24 16:24 發表
原來真係既, 我想請教下如果中一唔去呢d出名既補習社, 只係自己買多d補充係屋企做, 錯左叫番補習姐姐解釋下, 其實得唔得呢 ? 因為一星期上2堂真係有d難度.

...

回覆 2# chatroom台長 的文章

每個小朋友都唔同﹐試吓你自己的方法睇吓得唔得再算﹐其實中一都不算太忙﹐但中二就有好多PROJECT要做﹐又要視乎你小朋友參唔参加課外活動﹐數...是要做得多﹐如果自己攪得到就最好啦!
好像我大囝只是補了一年之後自己肯自動自覺做多D數唔再補﹐直到F6才去補A MATHS﹐但細囝就唔得自動自覺所以補習就當給他時間做多D。
其實你可以選擇一日放學後而另一日是星期六會好D。

Hi Rattie,

因為亞女到時一星期已經有3日上課外活動, 仲未計參加學校果d, 所以唸起可能無時間, 等4月頭睇下KC 有咩時間, 因為我知曾氏S1要補平日, S2可能有星期六,日. TKS A LOT !
原帖由 Rattie 於 11-2-25 15:46 發表
如果 e + 你已經覺得一星期上2堂係有難度就 5 好報曾氏 la,因為一定要補堂,otherwise 曾太係會請你走 ge。補習啫。。。

二話不說,

係啦..我都覺得係屋企補就最舒服, 起碼放學之後唔駛走黎走去, 不過私人果D補習姐姐又無咩教材, 都係拎我買既補充比亞女做, 我聽到有D我女中二既姐姐話, 而家大個女唔駛媽咪幫手自己攪掂哂, 我都想我女可以自動波:

原帖由 二話不說 於 11-2-25 16:27 發表
每個小朋友都唔同﹐試吓你自己的方法睇吓得唔得再算﹐其實中一都不算太忙﹐但中二就有好多PROJECT要做﹐又要視乎你小朋友參唔参加課外活動﹐數...是要做得多﹐如果自己攪得到就最好啦!
好像我大囝只是補了一年之後自己肯自動自覺 ...

回覆 1# chatroom台長 的文章

試吓上網找練習做!

有無好既 website介紹 ? tks a lot !

原帖由 二話不說 於 11-2-25 20:20 發表
試吓上網找練習做!

如果係灣仔區,我仔仔响一間補緊英文同數都唔錯。有進步之餘起碼導師同recep都好nice! haha...

唔該介紹下.

原帖由 aztectt 於 11-3-1 23:04 發表
如果係灣仔區,我仔仔响一間補緊英文同數都唔錯。有進步之餘起碼導師同recep都好nice! haha...

間補習社叫滙思學院,只有小組同單人補習,所以老師可以照顧到每個學生。課程其實都幾flexible,會就番學生程度,跟唔到學校進度就repeat番,跟到就教深啲get ahead。我個仔都覺得幾鍾意,分數亦高咗。你可以打電話去問吓,34856186。

Million thanks !
原帖由 aztectt 於 11-3-2 17:41 發表
間補習社叫滙思學院,只有小組同單人補習,所以老師可以照顧到每個學生。課程其實都幾flexible,會就番學生程度,跟唔到學校進度就repeat番,跟到就教深啲get ahead。我個仔都覺得幾鍾意,分數亦高咗。你可以打電話去問吓,3485618 ...
‹ 上一主題|下一主題