用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 看完德望中學年報, 你會選讀德望, 還是九龍塘宣小? ...
樓主: Jackie310
go

看完德望中學年報, 你會選讀德望, 還是九龍塘宣小? [複製鏈接]

其實宣小係咪真係好好?我個女好榮幸考入咗,但佢資質麻麻,我驚課程深得滯佢頂唔順,但見佢小六派位結果又好吸引,仲十五十六...........

原帖由 35C9 於 11-2-25 11:55 發表

你講野真係好鬼死有道理呀, 好學校, 係入面, 你覺得有一股強大的讀書風氣, 個個以讀書為重任, 宣小個個都以考劍橋英文試, 皇家音樂試為榮 ! 不過, 頂唔頂得順就.... 見人見智.
你頂唔順走, 唔緊要, 你唔 ...

多謝你嘅安慰,自己個女有幾多料自己點會唔知,有無APS嘅家長可以分享下課程有幾深??

原帖由 Jackie310 於 11-2-27 02:46 發表

小朋友既資質未定既,可能佢讀得嚟呢!唔試吓又點知佢唔得呢?我有朋友既女係宣小讀近小一,佢好滿意喎!

我相信TelleTelleMom講的係APS

原帖由 meimeimama1 於 11-2-28 18:45 發表

"your son"
我以GH係女校tim...

多謝你的分享

原帖由 TelleTelleMom 於 11-2-27 23:26 發表
My son is now studying in P1.  He enjoys his school life very much because of 1) caring teachers; 2) not too much homework; 3) little holiday homework.  However, APS students need to spend more time o ...

GH開始call waiting list未?有無waiting list已註冊嘅幸運兒?

或者,因為GH呢排咁多新聞,就算waiting入到都會放棄?
‹ 上一主題|下一主題