用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind and Victoria PN interview crash which one ...
go

Keen Mind and Victoria PN interview crash which one should I go? [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

如果俾你要小朋友讀足4年, 你會prefer去邊間呀? 咁就去嗰間囉!

另, 如果KM係早d嗰間, 你試吓早d去到登記啦~
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 snow228 於 11-3-7 10:22 發表
我星期六in 完 Keen Mind 再 In 埋 Victoria.  

兩間學校都安排得好好, 準時去到唔洗點等已好快有得 in.  非常好

之前對Keen Mind 好高期望, 份問題我好俾心機填, 改完又改, 但係可能期望越高, 失望越大, 校舍細,  ...

FYI

KM平時唔容許外人入校舍,開學頭幾日觀課,家長需要穿鞋套, 但係大function 如interview, 家長日,就無,因為姨姨之後會大洗一次!
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 fishingcat 於 11-3-9 01:00 發表

現今家長缺乏一份同理心, 唔識將心彼己, 欣賞及包容更欠奉, 只懂以顧客自居, 當學校好似公司, 老師係顧客服務員, 或許真的教育已死.

有感而發, 不喜勿插.

我都有同感
其實~ 學校搞好小朋友上堂嘅routine, 出外活動嘅安排,所有關於學生嘅事,已經好好
家長忘記咗,"客人"係小朋友,唔係家長
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題