用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
go

報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 [複製鏈接]

原帖由 baby-cj 於 11-3-1 17:43 發表
我今年都會幫女女報, 但真係好擔心, 因為我哋都係全”冇”人仕.
請問各位前輩, 是否所有申請者都有interview機會, 而interview的形式是怎樣, 請指教

SPN每年只會揀好少好少人去interview,而in得通常都收

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-3-2 06:26 發表

早幾年都可以咁講,近年已經有所改變 !!

舊年都有90%啊

另外,SPN上SPCC機會有幾大?

原帖由 dadabb2009 於 11-3-2 08:07 發表
KaiHeiBaba,
想問吓你當時比咗張乜嘢相呀?
同埋你囡囡係唔係大b(年頭出世)?
thx: )

如果個個一樣就冇意思呢

原帖由 BBCOW2009 於 11-3-3 16:44 發表
我都想申請呀, 不過發現原來我地好少影家庭照, 不多過四張, 仲要係好久久之前 ... 唔知同婆婆公公的得唔得?

而家即刻影啦,生活照好易有

原帖由 dadabb2009 於 11-4-12 17:23 發表
其實我又唔係咁緊張, 因為知道機會唔大, 但係一日未知大家收到信, 都可以存有一點點嘅幻想... =)

不過我知道希望落空時, 我都會失望....

Deleted deleted

原帖由 榛子果仁 於 11-4-13 11:03 發表
angel, 我之前睇過學校有校巴線係將軍澳架, 你所講的私人校巴公司我都有見過我屋苑樓下有學生搭呀~!

但我無咗條link呀, 要search呀~!

custom: 其實, 昨天和我哥哥傾談好多心底話, 講下彼此小朋友的近況.  佢都有個 ...

原帖由 WingniBB 於 11-4-13 16:39 發表
關於宗教, 我覺得唔係spn 重點考慮既問題, 更不會存在減分既情況, 其實教會內都講緊兩教合一, 更會為此祈禱, 我相信不會有影響囉.

原帖由 crystalpui 於 11-4-13 17:53 發表
果仁
我都有煩惱
心中有想是否應該俾我小朋友讀基督教學校
但心中覺得好既學校都係天主教/冇宗教
我問教會其他媽媽
spn同st. clare點睇
佢地即係話...係天主教wow
我即時答唔上咀
我份人好懶, 只想小朋友入一條龍學 ...

原帖由 WingniBB 於 11-4-14 15:27 發表
首先, 我想申報, 我係天主教慕道者, 會在今年復活節領洗. 在這1年半既慕道期, 我感覺到天主教對基督教既接納係好大, 所以先有之前既推論而已. spn 究竟係點揀學生, 無人可以肯定.

我明白你是出於好意, 才會提醒家長 ...

所謂言者無心,我言詞笨拙引至誤會,在此SORRY, 我是沒有批評針對人只是當大家提到宗教的事時把自已collect到想起的事情大家說說而己,同時希望大家唔好o甘緊張和失望畢竟SPN位太少了。我將會删除我的留言並不再在此post內打擾大家。我早上己pm果仁sorry, 希望她有看。

原帖由 pipip929 於 11-4-14 16:52 發表
大家傾下計姐...無事無事..

吾駛吾留言咁嚴重啦.. 收到信都要通知我地架.. 你咪走左去呀...

我今年報的是SPK而不是SPN,去年心情與你們一樣,所以多口希望大家relax而已。一如往年有Kaihei爸爸、Sumyeema, max支持真好。

原帖由 榛子果仁 於 11-4-14 17:29 發表
dear all,

我們都是成年人, 我們說的話, 就算我們是以一個虛擬身份說的話, 我們也得顧全後果和別人的感受.

...... "睇家長有沒有consider到"..., 吃了這一句暗語: 即是果仁沒有consider到... 還說: 大家真要向我 ...

還是改成pm, 請看。

‹ 上一主題|下一主題